régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter 2020 - Ezt láttam idén

Új Aradi-Varga, 4 órás NőComment és egyéb talkshow-k...

2021. november 26. - Bali Wolf

Ez a szilveszter nagyon különleges volt, ugyanis a koronavírus-világjárvány miatti megszorító intézkedések 20:00 óra után megtiltották az otthonról kijárást. Így sokkal többen maradtak otthon, mint más években. A TV-csatornák nagy többsége azonban csak az előző évekhez hasonló programmal próbálta letudni az év végét, de szerencsére akadt néhány kellemes meglepetés! :)

 

 duna_tv_1.png

A Duna TV már 10. éve csak a szokásos, egyébként is futó műsorainak szilveszteri kiadását adja, váltogatva a sorrendet. Ez egyrészt jó, hiszen rájuk legalább mindig számíthatunk, de másrészről sajnos semmi különleges nincs benne, ráadásul ezek a műsorok is megfogyatkoztak, mára már csak a fénykorukat sajnos rég maguk mögött hagyó Fábry és a Bagi-Nacsa páros maradtak, valamint az idén hiányzó Hogy volt?! és Magyarország, szeretlek! műsorok.
Még szerencse, hogy legalább az operett kedvelőinek minden évben kedveznek, hiszen idén sem maradt el a szokásos 2 órás gálaműsor.

16:01 SzerencsePerc
A Szerencsejáték Zrt egyperces napi műsora, ami ezúttal egy karácsonyi bejátszás volt, valószínűleg egész héten ez ment minden nap ilyenkor.

16:12 Három férfi és egy kis hölgy
Amerikai vígjáték (1990)
Nincs új a nap alatt: ez a filmet 2015 szilveszterén ugyanezen a csatornán, ugyanebben az időpontban is láthattuk. Remélem, a közmédia nem megy rá az RTL-vonalra, hogy ugyanazokat a filmeket adja szilveszterkor. (Az első rész, a Három férfi és egy bébi amúgy 1995 szilveszterén volt először, idén pedig december 30-án délután, majd 31-én délelőtt.)

18:00 Híradó

18:44 A fekete múmia átka
Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című regényének tévéfilmváltozata, megjelenésekor jó kritikát kapott az Indexen.

Szerintem nem jó ómen, hogy ismét adnak szilveszter este filmet a Dunán, remélem, hogy jövőre inkább egy show műsor lesz ebben a sávban, lehetne egy vicces vetélkedő is akár.

19:51 Fábry
Fábry a szokásosat hozta, egy nem rossz, de nem is kiemelkedő, kellemes, változatos műsort. Ezúttal sajnos nem hívott humoristát, pedig az elmúlt években volt nála ilyenkor Kőhalmi Zoltán, illetve Tóth Edu is, utóbbi kétszer egymás utáni években. Azért persze volt humoros vendég is: Jávorkai Sándor hegedűművész több, mint negyed órán át sztorizott, néha meghökkentő, néha vicces történeteket mondva, zenélt is, illetve Fábryval egy remek, szerintem improvizált cigányzenész-paródiát is előadtak. Ez utóbbi szórakoztató volt, bár kicsit túlnyújtották.

Tartalom: Fábry erdélyi sztorijai, Szilveszteri jótanácsok és várhatóan elhangzó mondatok, Dizájn Center: Szabó Balázs és Szabó Csilla - a Szabó Pipagyár pipái, Vadászkamara Kürtegyüttes, Jávorkai Sándor (25 percen át), Laza Bori és Molnár Csilla meteorológusok, akik a beszélgetés után sportkészségeiket is csillogtatták (futball és ugrókötél), illetve a Vadászkamara Kürtegyüttes még egyszer.
A műsor, mint írtam is, kellemes, háttértévézéshez is kiváló volt, de a tartalmat figyelve is szórakoztató lehetett bárkinek, hiszen érdekes és sokszor vicces sztorikat hallhattunk. 60%

21:10 Bagi-Nacsa Orfeuma
Ez a műsor egy kicsit fejlődött tavaly óta, bármennyi negatív kritikát is írjunk róla. Mind küllemében, mind beltartalmában. A logo és a díszlet megújult a szilveszteri adásra, valamint ezúttal elhagyták az ismétlő válogatás jelleget, ez nagy előrelépés. (Ez sajnos csak a szilveszternek szólt, mint azt a 2021-es adásokat látva megtudhattuk, de az új évben már talkshow jellegű beszélgetések is helyet kaptak.)

A paródiákat viszont sajnos mind láttuk már. De még nagyobb baj, hogy sűrűn, főleg a politikai paródiákat, nem is kellene erőltetni őket, még az újévi köszöntős blokk is lerágott csont (mindig történik valami Áder János mögött a háttérben). A villám-bejátszások viszont szerintem jót tettek a műsornak, változatosabbá téve azt. Ezekben 1-1 sztár mondott valamilyen rövid üzenetet (Verebes, Rózsa Gyuri, Dévényi stb.). A zenei betétekben a szövegeket most sem írták át, de legalább az eredeti előadókat hívták meg (Csepregi Éva, Nagy Feró). Három jelenet nagyon tetszett, ezeket külön kiemelném: 1. Egy retro-Három kívánság a kis Mága Zolikával és Joe Biden bácsival. 2. Természetesen a Korda-házaspárral is volt "interjú", ezt a paródiát én még nem untam meg. 3. A műsor legvégén Vágási Feri és Janka néni koccintása - mondjuk az fura volt, hogy ez a blokk csak két rövid jelenet volt, több paródia is lehetett volna. 40%

22:10 Zenés szilveszteri gála a kaposvári Csiky Gergely Színházból
Több, mint egy évtizeden át a Szolnoki Szigligeti Színház volt a házigazdája az év végi zenei gálának, először a régi Dunán még élőben, majd a későbbiekben felvételről - már az M1-en, majd annak a kvázi utódcsatornáján, azaz ismét a Dunán.

Az elmúlt években már több színház is megmutathatta magát a szolnokiak helyett, illetve mellett: a Thália és a Kolozsvári Opera után ezúttal a kaposvári Csiky Gergely Színház következett, egy szokatlannak tűnő, közönség nélküli műsorral, de a járvány miatt ez egyértelmű volt. Aki figyelemmel kísérte az elmúlt években ezeket a műsorokat, talán eszébe juthat, hogy a Thália-szilveszter is mellőzte a közönséget 2 évvel ezelőtt - én akkor sem hiányoltam, szerintem ilyen esetben a vizualitásban szabadabb kezet kapnak az alkotók, illetve olyan művészek is megjelenhetnek, akik esetleg a közönség előtti felvétel estéjén nem értek volna rá.
Láthattunk a megújult kaposvári belvárosról és a szintén megújult színházról is külső felvételeket, ez számomra érdekes volt. A műsor repertoárjában ezúttal végre újra nem csak zenei számok kaptak helyet, ez örvendetes, bár még mindig messze áll a szerintem megfelelő 50-50% zenei-prózai aránytól. A díszletek, hátterek változatosságán még lehetne javítani (esetleg valami háttér-fényjátékkal) az ilyen műsoroknál, hiszen az elmúlt éveket visszanézve is látszik, hogy - a csinos és elegáns szereplőket leszámítva - látványban nem sokat mutatnak, maximum a külső felvételeknél, ebben az idei műsor azért erős volt. 100%

Szó, mi szó, kell a zenés gála, de egy jó kabarét még igazán elbírna a program, éjfél előtt. Ha nem lehet nagyközönség előtt, akkor Szeszélyes évszakok-módra egy stúdiós kabaré (ha lehet, akkor külön felvett nevetéssel, és ne gépivel). Én a 2 órás gálát pedig 21.00-22.00 és 0.10-1.10 óra között adnám le, megfelezve.

 

116ad7a08241bda2a0a72dd887ac091a.pngATV

Az ATV végre rendesen kihasználta az Aradi-Varga Show című műsorát, mely szilveszterre egy majdnem teljesen új kabaréműsorral jelentkezett. Az éjfél előtti sáv legjobb választása, mind a nézők, mind a műsorszerkesztők részéről. Örvendetes a #Bochkor jelenléte is, de ezeken kívül újra sok az ismétlés.

19:25 #Bochkor - Szilveszter
A #Bochkor szilveszteri adása nemigen különbözött bármelyik évközi epizódtól. A témaválasztás nem nagyon tetszett, a vendégek egy részét meg nem kedvelem. Viszont Dombi és Ganxsta újfent hozták a formájukat (ők a tavalyi szilveszteriben is voltak), és azért még mindig egy alapvetően kellemes műsorról van szó, melynek szilveszteri jelentkezéseinek mindig örülök. 60%

20:55 Hernádi kabaré (ism.)
A műsorújságban még a Bajor kabaré szokásos szilveszteri ismétlését hirdették, ám utolsó nap megváltoztatták a tervet, és egy szintén 2009-es (nem szilveszteri) kabarét ismételtek meg. A Bajor kabarét január 2-án adták egyébként.
Remélem, hogy következő évben ebben a sávban egy ehhez hasonló, ám ÚJ műsorral jelentkezik az ATV. Művészek lennének sokan, akik elvállalnák, ebben biztos vagyok. Ahogy abban is, hogy valószínűleg a nézettséget is megnyernék vele. :)

22:00 AradiVarga Szilveszteri Show
Aradi Tibor 70 perc új adást ígért egy fórumon, ez meg is valósult, ám szegény a vetítés közben már szabadkozott, mert a szerkesztők régebbi jelenetekkel dúsították fel az adást. Erről a művészek nem tehetnek, viszont a régi jeleneteik is baromi jók. Ez a műsor az est fénypontja volt, főleg így, hogy nagy része vadonatúj jelenetekből állt.
A két főszereplőn kívül láthattuk még Kerekes Józsefet és Maksa Zoltánt (2, illetve 1 új jelenetben), nekik is nagyon örültem. Érdekes, hogy Steinkohl Erika ezúttal kimaradt, legalábbis az új jelenetekből, kár, mert ő is nagyon jó szokott lenni.
A kabaré mindenképpen kell szilveszterkor, és ebbe az idősávba téve tökéletes. 100%

 

3ab1d27ceb7caae3307563f3cf0ad915.png  Life TV

A Life TV a tavalyinál kicsit kevesebb új műsorral készült, aztán ebből még kevesebb lett, hiszen 12.30-án váratlanul lekerült a TV programoldalakról az Így tévéztek ti! című műsor, így a 3 órás szilveszteri műsor 2 órásra zsugorodott, tulajdonképpen csak egy Bréking különkiadás maradt. Amelyben aztán, egy kisebb blokk formájában mégis megjelent az elmaradt show, és ekkor kiderült, hogy nem is kár érte...

22:00 Bréking Szilveszter
A Bréking egy napi beszélgetős műsor délutánonként, egy-egy műsorvezető párossal. Szilveszterkor duplájára duzzasztották a műsorvezetők számát (lévén mind a négyen jelen voltak), és a műsoridőt is. A kezdés rögtön a közepébe vágott, olyan érzést keltve, mintha egy sokadik élő bejelentkezés kezdődne az estén, a műsorok között. Vagy már előre elkezdték a viccelődést, a hangulat fokozását a stúdióban. A két műsorvezető páros amúgy első látásra nagyon különbözik: Hajdu Steve és Holdampf Linda voltak a harsányak (nagyon túl voltak pörögve), Szabó Dóri és Berki Krisztián pedig a társaiknál visszafogottabbak.
Amúgy szerintem az egész műsor egy óriási nagy káosz volt. Mind a 4 műsorvezető beszél, hangzavar, hirtelen váltások, hirtelen jön valaki, aztán egy másik vendég, stb. Az éneklésekről azt hittem először, hogy igazi, de Tóth Andi egy nagyot bakizott, ekkor lelepleződött a playback. Szegénynek az arcán is kiült a felismerés, hogy elfelejtette a szöveget. Persze belefér, ez vicces volt legalább és emberi is, de én azért újravettem volna a helyükben.
Lagzi Lajcsinál már egyértelmű volt a playback (mikrofont sem használt), de neki pl. nem tetszett, hogy a kamera és a műsorvezetők között kell énekelnie, folyamatosan hátrafordult a műsorvezetők felé.
A műsor végét furcsán elsiették. Lajcsival és LL Juniorral arról kezdtek beszélgetni, kinek mi az újévi fogadalma, milyen volt az idei éve. Juniort még tudott is válaszolni, de szegény Lajcsiba nagyon hamar belefojtották a szót, hogy: fél perc van éjfélig! - így ő nem is tudta befejezni a mondandóját, és ez elég hülyén jött ki, hiszen nem élő műsor volt, hanem rögzített. Egy villámgyors visszaszámlálás még belefért éjfél előtt. Ezt sem így kellett volna.
Tartalom: Bódi Margó és Bódi Guszti (interjú + ének: Aranyeső), Ábel Anita és Csonka András (interjú), Csonka András és Hajdu Steve ének: Ding Dong 2020-as verzió, Danny Blue (interjú + mutatvány), Tóth Andi és Vastag Csaba (interjú), Tóth Andi ének: Proud Mary, Hit the Road Jack), Tóth Andi és Vastag Csaba ének: You're the One That I Want (a Grease betétdala, itt van az említett baki, az első refrén előtt), Így tévéztek ti! - blokk: Gáspár Zsolti és Emil, Baukó Éva és Alekosz, Polgár Tünde és Polgár Árpád, Pumped és Fecsó; Gáspár Zsolti egy malaccal és Emil egy báránnyal (interjú), Vastag Csaba ének: Bátorság, LL Junior (ének: Kérlek, ne szólj + interjú), Lagzi Lajcsi és LL Junior interjú, közben a Kiskarácsony című dal eléneklése a műsorvezetőkkel közösen, utóbbiak héliumos lufival, Lajcsi trombitán, Lajcsi 12 perces, szerintem fantasztikusan összeválogatott bulis dal-egyvelege: Régi csibészek, Petróleumlámpa, Ne gondold, Van nekem egy csíkos gatyám, Régi dal(? - nem jöttem rá a címére, de megható volt, amikor a "régi barátokról" énekelve felnézett Lajcsi az égre), Szervusz, itt a Dáridó, Csepereg az eső (ami
Holdampf Linda egyik kedvenc száma lehet :) nézzétek a videó elejét), Különös szilveszter; végül a visszaszámlálás előtti suta 2 és fél perc.
Ezt a műsort szerintem jobban is meg lehetett volna csinálni, nekem csalódás volt, de azért volt néhány kellemes pillanat benne. 50%

 

322.jpg

RTL II

Az RTL II az este legkellemesebb meglepetését adta, a 4 órás (reklámok nélkül 2 óra 57 perces) talkshow különkiadással, a NőComment! műsorát ezúttal Liptai Claudia vezette. Érdekes, hogy a műsor promózásaképpen több médium felületén is megjelent, miszerint  "A nagyszabású, klasszikus szilveszteri műsorok fergeteges hangulatát megidéző zenés talk show"-ként hivatkoznak a műsorra. Érdekes meglátás, hiszen a 2000-es évekig, konkrétan a NévSHOWr-ig ilyen műfajú szilveszteri műsort nem igazán lehetett látni. Előtte csak elvétve voltak talkshow-k, pl. 1995-ben a Lehetetlen?. Talán az 1988-as éjfél utáni 3 órás szilveszteri műsorrészre gondolhatunk egyedül, ami hasonlít ehhez. Ott Juszt László látta vendégül a sztárokat, Szenes Iván zongorázott, illetve természetesen konkrét műsorok szakították meg a beszélgetést (Kabos László show-ja, a Szín-házi buli '88 műsorfolyam 4. része, Markos-Nádas illetve Körmendi János apró jelenetei). No ez már nagy különbség a 2020-as programmal szemben, itt ugyanis csak a Való- és a BeleValó Világ szakították meg a NőComment! egész estés folyamát, ami nem ugyanaz a műfaj (pláne színvonal...). Pedig igazán lehetett volna akár egy Showder Klub adás, akár néhány kisebb stand-up műsor is. Ennek ellenére abszolút pozitív a mérleg: a 4 órás show műsort bárki nyugodtan választhatta, biztosan jól szórakozott.

19:00-23:00 NőComment! (I.rész)
Az egész estésre duzzasztott műsort ezúttal Liptai Claudia vezette (az eddigi szokásos Ábel Anita helyett, akit más csatornán való műsorszereplése miatt nem tudtak meghívni még vendégnek sem - hogy ez a Nicsak, ki vagyok? 2. évadának ekkor még futó TV2-es adásai, vagy a Life TV-n 2021 elején indult reggeli műsorvezetési munkája miatt volt-e, azt nem tudom). A Való Világ című műsor díszletei között folyt a felvétel - szerencsére nem a "villa", hanem ha jól gondolom, akkor az összefoglalóknak otthont adó stúdióban. Persze "szilveszteresre" volt minden díszítve, ahogy kell. A műsor készítésének hátteréről ebből a cikkből és a Fókusz videójából többet is megtudhattok.
Tartalom:
1. Beszélgetés (Falusi Mariann, Hadas Kriszta, Nagy Ervin, Balázsovits Edit
, Király Linda), ének (Falusi Mariann: Nem vagyok én apáca), tánc (Nagy Ervin tanítja a hölgyeket)
2. Ének (Király Linda), beszélgetés (Balázs Andi, Tornóczky Anita, Czutor Zoli, Wolf Kati, Gallusz Niki), ének (Oláh Gergő: Part Time Lover), játék (nevezz meg 3 dolgot), ének (Janza Kata: Jamaikai trombitás)
3. Ének (Balázsovits Edit: Cicadal - Miu, mi újság?), beszélgetés (Dobó Kata, Hadas Kriszta, Geszti Péter, Király Linda, Janza Kata), ének (Wolf Kati: Különös Szilveszter), 2021-es vágyak megírása, ének (Czutor Zoli: The Lady Is a Tramp)
4. Ének (Balázsovits Edit: Például te, te, te), beszélgetés (Falusi Mariann, Balázsovits Edit, Oláh Gergő, Szily Nóra, Pirner Alma), ének (Czutor család: Rehab), játék (nevezz meg 3 dolgot), ének (Nagy Sanyi: Kicsit szomorkás a hangulatom)
5. Ének (Falusi Mariann: Holnap hajnalig), beszélgetés (Dobó Kata, Oroszlán Szonja, Nagy Sanyi, Wolf Kati, Balázs Andi), ének (Balázs Andi: Meghalok, hogyha rám nézel), ének (Oláh Gergő: Hound Dog)
6. Ének (Király Linda: Proud Mary), beszélgetés (Gallusz Niki, Oroszlán Szonja, Puskás Peti, Janza Kata, Balázs Andi), ének (Janza Kata: Én édes Katinkám), ének (Gallusz Niki: A bátor is fél)

22:00 Való Világ powered by Big Brother
Az ilyen műfajú műsor szerintem tematikus csatornára való, nem egy "klasszikus szilveszteri műsorok fergeteges hangulatát megidéző" estére. Nem láttam belőle semmit, de nem is vagyok kiváncsi rá. 0%

Megjegyzem, hogy ebben az idősávban az RTL Most+ szolgáltatás nézői tovább nézhették a NőComment! adását, ahol elvileg a következő másfél órában, a következő RTL II-es jelentkezésig plusz tartalmat láthattak. Akkor ezek szerint ez nem is 4, hanem 5 és fél órás adás volt?

23:00 BeleValó Világ
A Való Világ című reality show kibeszélő műsora, én azt hittem, hogy élőben, de a műsort elnézve ez inkább felvételről mehetett. Műsorvezetők (először együtt): Schumacher Vanda és Gáspár Győző.
A műsor vendége, Aurelio, valamint a blokkok között a műsorvezetők is egy "időgépből" ugrottak elő, aminek volt egy kódja, ez szerintem Győzike személyi száma lehetett, a formája és az ő születési dátuma alapján. A blokkok összevágott jelenetek voltak, az aktuális (10.) évadból, gondolom. Elnézve néhány jelenetet, az én véleményem szerint ez egy ocsmány, ordenáré műsor lehet...
A BeleValón viszont látszott Győzike igyekezete, hogy szilveszteri hangulatot varázsoljon, énekelgetett, táncolt, sokszor rázendített a Különös szilveszter című dalra. Kár, hogy a Győzike Show idején nem kapott szilveszteri adást, pedig akkor (2005 körül) úgy emlékszem, egy nyilatkozatban azt mondta, hogy szilveszterkor lesz a záróepizód. De persze ismerjük az RTL Klub kb. azóta tartó szilveszteri műsorpolitikáját (csak filmek).
Ja és még valami: Aurelio elköszönésének egy része: "Aztán... [ha] nem írok, ne válaszoljatok!" Ez jó poén :) 10%

23:30-0:30 NőComment! (II. rész)
Érdekes, hogy az utóbbi időben mennyire divatos lett a szilveszteri talkshow műfaja, ezen az évvégén ez különösen látszott: NőComment!, Fábry, Bréking, Sztárban Sztár a javából, Szilveszteri készülődés. Persze, ha jól csinálják, akkor semmi kifogásom ellene. Volt is egy ilyen ötletem az egyik korábbi bejegyzésben, hogy a Dumaszínház szereplőivel lehetne egy Privát Showder című talkshow, a moderátor Dombi lehetne.
A NőComment! befejező, évváltó órájában láthattuk Hajós Andrást, aki talán a leghumorosabb volt a vendégek közt, jó időzítéssel az éjfél előtti blokkba került. Az évváltás érdekes volt: Claudia mondott egy mondatot, aztán egy gépi 10-es visszaszámlálást mutattak és jött a Himnusz, ami nem az RTL Klubon vetített felvétel volt, hanem a NőComment! stúdiójában mutatták a vendégeket, akik hallgatják és magukban éneklik a Himnuszt, tényleg olyan érzést adva, mintha élőben kapcsolnák ezt a bulit. Vajon akkor miért maradt el a közös visszaszámlálás? Talán fura lett volna egy önfeledt vidám számlálás után a Himnusz első taktusait hallgató komoly társaság? Vagy kicsit többre sikerült 10 másodpercnél, mint az RTL Klub 15 másodperces 10-es visszaszámlálása 2000-ben? :)
Tartalom:
1. Ének (Wolf Kati: Vigyél el), beszélgetés (Dobó Kata, Pirner Alma, Hajós András, Hadas Kriszta, Falusi Mariann), ének (Heincz Gábor Biga: Nem adom fel), ének (Hajós András: Cecília)
2. Évváltás, ének (Oláh Gergő: Treasure /Bruno Mars/),
3. Beszélgetés (Wolf Kati, Szily Nóra, Lovász László, Király Linda, Balázs Andi)
4. Finálé: ének (Biga: Koccintós)
Ez az egész estés műsor a teljes kínálat egyik fénypontja
volt, akár a háttérben, akár figyelve a műsorra. Remélem, lesz a következő szilveszteren is! 100%

 

 Spektrum Home spektrum_home_logoja_2020.jpg

Ügyes húzás volt a csatorna részéről, hogy a holtidőt kihasználva, délelőttre pakolta új műsorát. Persze, a téma is ide való volt:

10:00 Szilveszteri készülődés
Ismét egy talkshow, Délelőttre teljesen jó volt, láttunk már ilyesmit a régi időkben is, pl. 1996-ban 9-12 óra között, hogy csak egyet említsek. Az egyik műsorvezető Litkai Gergely volt, aki kis dumaszínházas színt vitt a dologba.

 

d4908b467d512c2b5111a23d37109823.png TV2

 

Valahol az is jelzés értékű, hogy a TV2 az ezen a héten elrajtolt új Exatlon játék aktuális részét is vetítette, mintha csak sima hétköznapnak tekintenék a szilvesztert. Szerencsére azért volt újra Zenebutik műsor, illetve egy Sztárban Sztár különkiadás, ami... beszélgetős műsor.  Igen, immár tényleg ez a 2020-as évek sláger műfaja.

18:00 Tények

18:45 Tények Plusz

19:15 Exatlon Hungary
Mivel ez a műsor nem ide való, ezért tőlem csak 0%-ot kap.

21:30 Sztárban Sztár a javából
Kellemes, laza beszélgetést láthattunk a műsor több résztvevőjével (pl. a zsűri), melyet Tilla vezetett. Rövidebb formában jobb lett volna, mert hogy ezzel  telt szinte a teljes szilveszter este a TV2-n, az kicsit unalmas. Persze voltak poénos részek, ahogy kell, de a 2 és fél óra az rengeteg ennek a műsornak. Inkább a Tények Plusz után kellett volna, mondjuk 1 órában. Ide pedig valami rendes szilveszteri műsort kellett volna tenni. 50%

0:10 Szilveszteri Zenebutik 
Egy műsorvezető nélküli zenés műsor, ami így elég lélektelenül hasonlít egy ezredik Buli hajnalig vagy Retrock válogatásra. Tényleg nagyon feldobná az egészet, ha valaki mindenkit felkonferálna, illetve köszöntené a kedves nézőket. Így nekem ez nem sokat ér. 20%
Érdekesség, hogy a műsorban fellépett Hauber Zsolt és Pálfalvy Attila is az Induljon a banzáj! című régi Bonanza Banzai-sláger újrajátszásával. A Bonanza eredeti énekese, Ákos véletlenül oda is kapcsolt és meglepődött, ezt egy kérdezz-felelek videóban mondta el, amikor egy kommentelő rákérdezett, mi a véleménye Hauber új projektjéről. Ákos úgy érezte, nem egy ilyen műsorba való ez a dal. Ki-ki döntse el, igaza van-e, de az biztos, hogy koránt sem csak mulatós dalok kerültek képernyőre.

Az igazi Zenebutik szilvesztert viszont idén is a Zenebutik csatornán láthattuk napközben órákon át,beszélgetésekkel és zenés produkciókkal. Az már tényleg egy rendes szilveszter műsor. Legközelebb csinálhatnák úgy is,hogy néhány órát lecsippentenek belőle, és itt adják le ebben az éjféli sávban.

 

6e0b141a9fe4d62d6884479d4f92aa16.png RTL Klub

Azt RTL Klub ezúttal sem változtatott semmit, a két szokásos Spencer-Hill film mellett a Híradó rendelkezett egy különálló szilveszteri blokkal, az viszont legalább hosszabb lett.

18:00 Híradó
Benne: bűvész show a Híradó műsorvezetőivel:Erős Antóniával  és Szellő Istvánnal
Jó ötlet volt, örültem annak is, hogy kicsit hosszabb a különkiadás-blokk, mint eddig. 80%

18:45 a szokásos: Különben dühbe jövünk, valamint ...és megint dühbe jövünk, amik persze nem egymás folytatásai, de ezt aki látta, úgyis tudja. Természetesen 100% a két film, de hogy elveszi a helyet egy rendes szilveszteri műsortól, az leértékeli számomra az egészet. Legalább a két film között lehetne egy Showder Klub, vagy előttük egy kis Fókusz.

---

A tavalyi jobb volt?

nyil-fel.bmp

RTL II: a tavalyi semmi után idén egy egész estés talkshow, ami hatalmas előrelépés. ATV: bár ugyanaz a 2 műsor ment idén is, de Aradit és Vargát legalább nem csak best-ofban mutatták. TV2: ugyanolyan jellegtelen, mint tavaly, bár a Sztárban Sztár különkiadás legalább új volt.

nyil-koz.bmp RTL Klub: ők sajnos évek óta képtelenek a változtatásra. Spektrum Home: ugyanúgy egy 2 órás talkshow, bár az legalább egy kevésbé használt idősávban.

nyil-le.bmp

Duna TV: a tavalyi 6 műsorból idén már csak 3 lett. Life TV: tavaly 2,5 órában 3 műsor, idén 2 órában 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr716376854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása