régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter 2021 - Ezt láttam idén

Újra Szerencsekerék és Frizbi, 6 órás NőComment...

2022. január 17. - Bali Wolf

Ez a szilveszter is nagyjából a kiszámíthatóság jegyében telt. Az utóbbi 2 évtizedben ugyanis rászoktak a csatornák arra, hogy ami bevált előző évben, azt vetik be a következőben is. Szerencsére azért akadt 1-2 meglepetés.

 

duna_tv_1.png

Duna TV

A Duna TV idén sem rukkolt elő semmilyen meglepetéssel, kivéve, hogy a zenés gálaestet ismét egy másik város színházában vették fel, ami örvendetes, és legalább változatos, nem úgy, mint az előtte lévő felhozatal.

17:51 Szerencseperc
A december 25-ei Szerencsepercet ismételték meg. Gondolom, egész héten ez ment. Ezek szerint szombatonként van új adás? Akkor 2022-ben remélhetőleg lesz szilveszteri kiadás :)
A rövid riport részletben egyébként Illés Fanni világbajnok (és Európa-bajnok) paraúszó beszélt.

18:00 Híradó

18.49 Gasztroangyal
Számomra érthetetlen, hogy miért pont ezt az 5 évvel ezelőtti (egyébként szilveszteri) Gasztroangyal részt ismételték meg. Délután már volt egy másik ismétlés, a Különös szilveszter, ami egy 2007-es duna tv-s szilveszteri kabaréműsor, lehet, hogy a kettőt inkább meg kellett volna cserélni. Vagy, ha már ismételni kénytelenek, akkor az Indul a bakterház című filmet ismételjék meg szilveszter este, tuti lenne rá sok néző. Január 1-jén késő este amúgy megtették, de itt jobb lett volna.

19.49 Fábry (75')
Közreműködtek: a Magyar Nemzeti Cirkusz artistái ifj. Richter József vezetésével; bűvész mutatvány néhány Rubik kockával Badár Tamástól - ez fantasztikus volt szerintem, és Fábry is vicces karakterben volt, a kétkedő idős bácsi szerepében, ahogy az alábbi képen is látható:


De hogyan lehet ilyen gyorsan kirakni a Rubik kockát? (kép: MTVA - mediaklikk.hu)

Ezután következett Jávorkai Ádám és Jávorkai Sándor komolyzenei produkciója és zenefelismerő rejtvénye Bősze Ádámmal, közben pedig a két Sándor "kálmánkodott" néhányat, ez cigány paródiát jelent, és az 1991-es szilveszteri Hócipő kabarét juttatta eszembe, szerintem jó poén, és persze oldotta a blokk zenéjéből eredő komolyságot; beszélgetés Tóth Edu stand-up humoristával a 2007-es Kubában töltött szilveszteréről (érdekes volt a beszélgetés, és persze poénos is), majd Edu stand-upolt is; végül a Guča Partyzans Brass Band magyar balkáni rezesbanda előadása.
A felsorolásból is látszik, hogy vendégek terén erősen önismétlő a műsor, vagy ha úgy tetszik, "hagyományőrző". Én jobban szeretném, ha eddig nem, vagy régen látott vendégek érkeznének, noha Jávorkai Sándor most is jót viccelődött Fábryval, és Tóth Edu személyében legalább egy aktuális humoristát láthattunk.
60%

21.11 Bagi-Nacsa Szilveszter / Bagi-Nacsa Orefuma (51')
Sajnos a politika ezúttal sem maradt ki a paródiaműsorból, sőt, már rögtön a bevezetőben elkezdődik a politizálás. Én sosem ezért szerettem ezt a párost, hanem a jó karakterekért, amiket hoznak, a néhol egészen tökéletes hangutánzásokért (utóbbiak főként Bagi Iván részéről szoktak jönni).
Ezúttal a Korda házaspár által rendezett szilveszteri buliba kapcsoltak, ahol sok karaktert fel tudtak vonultatni, ez jó ötlet volt. A világ nagyhatalmainak vezetőit kifigurázó körkapcsolás többé-kevésbé vicces volt, bár sok a szájbarágós poén, pl. amit látunk, azt utána újra szavakban nem kellene elmondani. Az újévi köszöntő paródia viszont már évekkel ezelőtt is önismétlés volt. Az énekes paródiáknál az eredeti dalszövegeket halljuk, ez így inkább a Sztárban Sztárra hasonlít. Ezért is volt jó ötlet, hogy Zalatnay Sarolta élőben megjelent és ő adta elő a dalát, és nem valamelyik parodista. Ugyanígy élőben a végén láthattuk az igazi Korda Györgyöt és Balázs Klárit is. Ez jó pont, de számomra nem menti meg a többnyire önismétlő, unalmas, nem igazán humoros műsort.
10%

22.03 Kenó

22.04 Időjárás

22.12 Zenés szilveszteri gála a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból (107')
Örvendetes, hogy évről évre máshol rögzítik a Duna TV hagyományos szilveszteri zenés gálaműsorát. Így legalább több színházi társulat is lehetőséget kap, hogy megmutassa magát egy főműsoridős tévéadásban. Aki nem vágyott a humorra, és a zenei érdeklődése eme műfajok felé húz, biztosan remekül szórakozott, ha erre a műsorra kapcsolt.
Rögtön a színház vezetője kalauzolt el minket a karácsonyi fényekbe öltözött városban, szép képeket láthattunk. Ezután következett a nyitószám, melyet Gulácsi Tamás adott elő, és amely nagyon ötletes volt a modern szövegátiratával. Egy lakásban kezdődött, aztán hirtelen felgördült a függöny (ami addig a "szoba fala" volt), és kiderült, hogy máris a színpadon vagyunk. :) Örülök, hogy ilyen ötletekkel is feldobják a hangulatot, talán azok számára is, akik nem érdeklődnek az operett és a musical világa iránt. Láthattuk a Talamba Ütőegyüttest is, akik érdekes színfoltja voltak a gálának.
Mint minden évben, így ezúttal is voltak sztárvendégei az aktuális társulatnak: énekelt Mészáros Árpád Zsolt, Palya Bea, és Muri Enikő is. A helyi társulaton kívül láthattuk még a szintén nyíregyházi Cantemus Gyermekkart is, ráadásul őket a fináléban.
Én csak annyit kérnék a következő évi szerencsés társulattól, akik helyet kaphatnak a szilveszteri programban, hogy legyenek humoros jelenetek is, hívjanak meg néhány humoristát, hogy pár perces monológokat, illetve kisebb stand-upokat is adjanak, esetleg paródiákkal dúsítsák fel a műsort, és akkor hasonlítana a réges-régi, utoljára a nyolcvanas években látott év végi gálaestekre.

 

d4908b467d512c2b5111a23d37109823.pngTV2

A TV2 újra kitett magáért, jó pár éve nem láthattunk tőlük ilyet, miszerint a legtöbb esti műsoruk új volt, ráadásul meglepetés. A Szerencsekerék visszahozása jó ötlet volt, a nézettséget is megnyerték vele a 18-49-es korcsoportban. Így talán az illetékesek is megértik végre, hogy igenis van igény új szórakoztató szilveszteri tévéműsorokra.

18:45 Tények Plusz
Az ilyenkor szokásos évzáró összegző adást láthattunk, kár, hogy az RTL Klub nem tette meg ugyanezt egy Fókusz formájában. A sztárvilág bulvárhíreinek felsorolása mellett szerencsére jutott hely érdekesebb témáknak is, pl. a cuki kisállatoknak, vagy a "bakiknak", azaz a vicces civil videóknak, amiket azonban valószínűleg olyan YouTube-csatornákról válogattak, ahol milliószámra vannak ilyenek (a FailArmy logóját véltem felfedezni az egyik sarokban). Néhányat kommentárral leadtak, aztán azért egy magyar is akadt közöttük. Vajon ennyire nem történt semmi vicces a TV2 kamerái előtt? (Bezzeg az ATV Híradója egy 4 perces összeállítást kínált.) Vagy csak idő hiányában nem nézték át a felvételeket? Szerintem egy kis hajlandóság kérdése, hogy a munkatársak évközben félretegyék szilveszterre az ilyen dolgokat. (De persze lehet, hogy nem volt semmi más.)
50%

19:35 Szilveszteri Szerencsekerék
Igazi meglepetés volt, hogy a Szerencsekerék visszatért egy szilveszteri adás erejéig. Idén nyáron nagy sikerrel futott a műsor felújított változatának első szezonja, Kasza Tibi műsorvezetésével, és adásonként egy-egy sztárvendég/híresség játékossal. A nagy sikerre való tekintettel bejelentették, hogy érkezik a második évad, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudni, ez a szilveszteri különkiadás nem is része annak.
Ezúttal mindhárom játékos ismert volt: Till Attila, Lékai-Kiss Ramóna és Emilio. A hosszabb adás hosszabb játékmenetet is jelentett: ezúttal 5 fordulót láthattunk, melyeket újabb sztárvendégekkel dúsítottak fel: a magánhangzó játéknál például eredeti énekesek jöttek dalt énekelni, amit folytatni kellett a játékosnak. Egyéb ügyességi feladatoknál láthattuk Fekete Lászlót, Hevesi Tamást, Kótai Mihályt is.
Az eddigi szilveszteri különkiadások többnyire más formulát követtek: 1993-ban volt a legjobb, de ott csak a keretjátékot adta a Szerencsekerék a "Kalmár-kabaréhoz", azaz a Kalmár Tibor rendezte zenés-humoros gálaműsornak. 1994-ben fordított játékszabállyal játszottak civil játékosok: a táblán látszódott minden betű, az üres helyeken is. Így azt kellett kitalálni, hogy mi nem szerepel a feladványban. 1995-ben és 1997-ben nem láttam az év végi Szerencsekereket.
Visszatérve az ideire: ez így volt tökéletes, ebből többet nem biztos, hogy ki lehetett volna hozni. És, bár nekem az 1993-as áll közelebb a szívemhez, de erre is tökéletes pontszámot adok:
100%

22:15 Sztárban Sztár leszek a javából
Idén is volt egy Sztárban Sztár (spin-off) évad, így idén is kapunk szilveszteri válogatást, szerencsére ismét Tilla vezetésével, így némi új anyag is bekerült.
Remélem, a Szerencsekerék idei sikerén (a napi nézettségi versenyt ugyanis megnyerte!) felbuzdulva a következő szilveszteren egy teljesen új Sztárban Sztár adást kaphatunk! A díszlet megvan,a szereplők megvannak, a koncepción lehet egy kicsit gondolkodni, hogy különleges legyen.

23:55 Szerencsekerék Szilveszter + Himnusz
Örültem, hogy különleges éjfélt kaptunk a TV2-től is. Úgy tűnik, ez most elterjedő divat a tévéknél: idén még a Frizbi és a NőComment! is csinált ilyet, hogy gyakorlatilag az utolsó másodpercekig, visszaszámlálással velünk együtt búcsúztatják az évet. A Szerencsekerék pár percébe szerintem a pörgős best-ofot nem kellett volna belerakni, de legalább a visszaszámlálás itt lett a legjobb. :)

0:10 Szilveszteri Zenebutik
Konzerv válogatás, nem értékelem. Tavaly legalább új anyagokat kaptunk, bár a műsorvezető hiánya akkor sem tetsztt.

2:20-2:50 Táncra fel!
A Zenebutik csatorna új játéka ez a műsor, ott este 20:00 órakor adták le. Értékelés lásd a Zenebutik csatorna rovatánál.

 

116ad7a08241bda2a0a72dd887ac091a.pngATV

18: Híradó
Az atv.hu weboldalon láttam egy híradós riportot Aradi Tiborral és Varga Ferenc Józseffel, akikkel többek között az esti műsorukról is beszélgettek, illetve az idei évükről; valamint láttam egy 4 perces ATV-s baki-összeállítást is, amelyben a bejátszásoknak külön konferálója is volt, mégpedig Gulyás Eszter.
A vicces-bakis bejátszás 100%, a teljes Híradót nem láttam, de úgysem értékelném.

19:25 Öt
Politikai vitaműsor

20:25 #Bochkor
A kibeszélő show mai vendégei voltak: Dombóvári István, Ganxsta Zolee, Valkó Eszter, Wossala Rozina. A témaválasztás érdekes volt, jó poénok is voltak, sajnos viszont a műsor utolsó fél óráját nem láttam, mert megszakadt a stream, amit rögzítettem. Így az első órára tudom csak azt mondani, hogy nagyon jó volt, és remélem, a következő szilveszteren sem kell nélkülöznünk a műsort. A vendégek névsoránál most is lett volna más választásom, de ez persze nem kívánságműsor - vagy csak annyira, mint ahogy a Zenebutiknál láttam, lásd lejjebb :).
80%

22:00 Aradi-Varga Szilveszteri Show
A műsorban a két főszereplő által előadott fantasztikus jeleneteken kívül láthattunk Lapszemle válogatást az ATV Start című műsor adásaiból (Szlazsánszky Ferenccel és szarkasztikus kommentjeivel), szerepelt még Lengyel Tamás, Kerekes József, Steinkohl Erika, Forgács Gábor
A politikai témájú jeleneteket ez a kabaré sem kerülte el teljesen, de szerencsére nem lett szájbarágós, illetve inkább a blődlibe hajlott ez a téma is, főleg a nyelvtörős vitaműsorparódiában.
Hogy mennyi anyag volt a műsorban új, azt nem tudnám sajnos megmondani. Illetve, Aradi frizurájáról próbáltam lelesni, mert ha a műsor elején a bevezető új volt, akkor könnyű összehasonlítani. :) De persze egy idő után már nem is foglalkoztatott a dolog, hiszen remek jeleneteket tartalmazott a műsor, amik számomra újszerűek voltak. Sokszínű volt a felhozatal, még irodalom is volt, Gálvölgyi János egy Örkény művet olvasott fel, üdítő volt. Ez a sokszínűség kicsit emlékeztetett az általam nagyon hiányolt műsorstílusra, amit még a Szeszélyes évszakokban láthattunk anno: felkonferálnak különböző műsorszámokat, amik többnyire bejátszások, esetleg a színpadon történnek a jelenlévő közönség előtt. Az biztos, hogy ismét az Aradi-Varga Show volt a szilveszter este legjobb választása.
100%

 

6e0b141a9fe4d62d6884479d4f92aa16.pngRTL Klub

Az RTL Klub idén is ugyanazt adta, mint az előző években. Csakhogy ezúttal elvesztették a nézettségi versenyt. Remélhetőleg jövőre ebből tanulva készülnek saját gyártású műsorokkal. Akár egy új sorozat első része, vagy egy régi sorozat új évad premierje (pl. A mi kis falunk), lehetne egy jó kis Dumaszínház est, rövidebb-hosszabb stand-upokkal, Showder Klub különkiadással, esetleg néhány vicces vetélkedő. Utóbbi most nagyon bejött a TV2-nek a Szerencsekerékkel.

18:00 Híradó
Benne 18:35 Szilveszteri különkiadás
A Híradó székébe ezúttal Fluor Tomi és Ráskó Eszter ültek be. Elég jó viccek voltak többnyire, úgyhogy összességében szerintem szórakoztató volt az összeállítás. Illetve, bár sok volt a politikai poén, de láthatóan azért minden oldal kapott. Az időjárás-jelentés Lady Dömperrel már kevésbé tetszett, de nem is tartott sokáig. Amúgy az eddigi vicces időjárás-jelentések közül talán anno Gálvölgyi kétféle paródiája tetszett, 1991 szilveszterén meteorológus hölgy karakterként, illetve az RTL-es korszak elején, mint Aigner Szilárd.
80%

18:45 Különben dühbe jövünk, majd ...és megint dühbe jövünk
100%-os jó filmek, és természetesen helyük is van a szilveszter esti tévéműsorban. Csak nem az RTL Klubon, ahol inkább új saját gyártású műsorokat kellene vetíteni. Sokkal inkább a Film+ dolga lenne vetíteni ezeket a szuper vígjátékokat.

24:00 Himnusz
Ezúttal a Fejér Megyei Szent György Kórház kórusa adta elő az évindító Himnuszt, amelyet furcsa volt zongorakísérettel hallani, a megszokott vonósok helyett.

0:01 Újévi köszöntő
Ezúttal is civilek mondták a köszöntőt, most az SMA-beteg kisfiú, Zente anyukája beszélt, valamint a kisfiú kívánt boldog új évet. 2019-ben ő kaphatta meg először a Zolgensma nevű készítményt, amely igazi áttörést jelent. A génterápiának hála szépen javul az állapota, erről a videóban is megbizonyosodhattunk. A remény, és a pozitív kilátások talán az az érzés, amit átadott ez a kis bejátszás. Ilyen történeteket lenne jó az esti Híradóban látni, és nem a sok szörnyűséget, tragédiát, politikát stb., amelyektől még szilveszterkor sem tudtak szabadulni a hírműsorok. Szerintem ebben az idősávban nemigen figyelnek oda az emberek a képernyőre. Így volt ez már Göncz Árpád beszédei alatt is.

 

Kossuth Rádió

21:00 Rádiókabaré
Rég volt ilyen sok műsorszám a szilveszteri Rádiókabaréban, szám szerint 24. Sajnos a mennyiség nem mindig egyenlő a minőséggel is. Már eleve a házigazda szerepét sem Kovács András Péter tölti be, mint még néhány éve, pedig őt szerettem. Vida Pétert én személy szerint nem szeretem hallgatni, de persze mindenkinek más tetszik.
A több szereplős jelenetek, ha őszinte akarok lenni, már nagyon régen tetszettek, ez nem csak ennek az évnek a hiányossága, persze néhány kivételtől eltekintve.
A stand-uposok közül örültem, hogy néhány kedvencem (Beliczai Balázs, Kőhalmi Zoltán) idén is helyet kaptak.
Összességében mindenki eldönti, kit mennyire szeret, nálam ez 40%; illetve, ha csak azt a 9 műsorszámot tekintem, amit meg is tartottam a felvételből, akkor azért sokkal jobb a szám, mondjuk 80%
40%

 

3ab1d27ceb7caae3307563f3cf0ad915.pngLife TV

XII.24. 22:00
és I.1. 20:00 Gáspárék karácsonya
A Van életünk című reality show karácsonyi különkiadása volt ez a bruttó 2 órás "film". Igen, én filmként tekintettem rá, hiszen nyilván nem a valóságot mutatták be, már eleve egy december 24-én játszódó műsort nem készíthettek el aznap, de megtekintve is látszik, hogy inkább a vígjáték-szerű stílusra próbáltak rámenni.
A Gáspár Győző és családja szereplésével készült filmben az utolsó pillanatban kivágott és feldíszített, majd leégett karácsonyfa drámáját tekinthettük meg, amelyről néha a Karácsonyi vakáció című film jutott eszembe. A műsor első felében nehéz volt megszoknom a szinte állandó ordítozást és veszekedést, sőt, rossz volt hallgatni, de a több szereplő megjelenése és a balfékeskedés már a humor irányába terelte a dolgokat. Győzike és felesége Bea jól játszották szerepüket, illetve nem tudom, mennyi belőle a saját személyiségük.
A történet happy enddel zárult, hiszen este mégis hazatért nagyobbik lányuk, Evelin, aki hozott egy műfenyőt. Ezt a jelenetet jobban is megcsinálhatták volna, kicsit elsietettnek éreztem, valamint a főszereplő (Győző) is kicsit mintha kezdett volna kilépni a szerepből, tett is utalást a műsor címére egy poénban.
Mindenesetre jövőre megnézném a folytatást is, Gáspárék szilvesztere címen! (Amúgy is a hét legnézettebb műsora lett náluk a január 1-jei ismétlés.)
50%

XII.31.
A Life TV 22:00 után kitett magáért a Frizbivel, de azért lehetett volna ennél több is, például az Activity jelentkezhetne ilyenkor új műsorral. Lehetne egy rövidebb paródia az Összezárva műsorból is. És ahogy lejjebb írni fogom, a Frizbi több vendége is kaphatna igazán saját műsort.

19:00 Activity a javából
Best of válogatás a 2021-es adásokból (3/3.rész)

20:00-22:00 Sorozatok

22:00 Frizbi
Örültem annak, amikor 2021 őszén a Life TV-n újraindult a Hajdú Péter talkshow-ja, a Frizbi, hiszen a korábbi évek alapján számíthattunk rá, hogy szilveszteri különkiadással is fog jelentkezni. Így is lett!
A beharangozott humoristáknak örültem, főleg, hogy Maksa Zoltán a 30 éves Maksa Híradót megünnepelve régi híreket hozott (itt-ott felújítva). Hajdú azt mondta, Maksa a kedvenc híradósa. Rögtön rávágtam, hogy akkor tessék már adni neki egy saját kis műsort! :) Orosz György és Somogyi András sajnos nem lépett fel külön, hanem egy (a Frizbiben hagyományos) év végi stand-up verseny zsűritagjaiként beszéltek 1-2 percet. Mindketten kaphattak volna egy hosszabb blokkot, de még jobban örülnék, ha jövőre saját műsorral léphetnének fel szilveszterkor ezen a csatornán. (A 20-22 óra közötti sorozatozás helyett pont lenne is rá idő.)
A stand-upok mellett voltak illuzionisták: Lui és Danny Blue. Lui mondott vicceseket is, bár egyik poénja (a sztárok babakori képe) rögtön beugrott régebbről, csak arra nem emlékszem, kinél láttam: Beliczai Balázs, vagy talán Galla Miklós?
A műsor nagyjából utolsó háromnegyed órájában Activity-show volt, Ábel Anita ezúttal játékosként volt jelen, úgyhogy Dömsödi Gábor vezette a játékot, akivel nemrég békült ki Hajdú Péter. Örültem is neki, kicsit "NévSHOWr-találkozó" jellege volt, be is mondhatták volna, hogy 20 éves a műsor és éppen 10 éve szilveszterkor volt a záróadása. Maga az Activity túl zsúfolt volt, részben azért, mert sajnos alapból a műsor pörgősebb változata megy a Life TV-n, miszerint nem egy feladványra van 1 perc, hanem a kérdés, hogy az adott 1 perc alatt hány feladványt tudnak gyorsan elmutogatni a játékosok. Így akár követhetetlenné is válhat a műsor, ráadásul a sok kiabálás a játékosok részéről kissé élvezhetetlenné teszi. Ezen az sem segített, hogy a műsorvezető Ábel Anita játékosként egyfolytában a játékvezetőt próbálta instruálni, hogy ne ezt csináld, így csináld, úgy csináld... Visszafoghatta volna kicsit magát, szerintem legalábbis. Jövőre inkább legyen egy külön Activity Szilveszter műsor, a Frizbi pedig legyen NévSHOWr-osabb :)
Az éjfélt amúgy visszaszámlálással várták, amelyet viszont 5-nél hirtelen megszakított egy visszaszámláló animáció. A Himnusz után még egy köszöntés erejéig visszatért a Frizbi stúdiója, ez piros pont.
Még annyit meg kell említenem, hogy sokszor, amikor tapsolt egy vendég, a mikroportja túl közel lehetett és valahogy a hangerővel ilyenkor gond volt. Ez főleg az amúgy is kakofóniába hajló Activitynél volt zavaró.
70%

0:05-kb.4:00 Frizbi Fülkemaraton
Aki kedveli az évközi Frizbi műsorok végén látható telefonfülkés vetélkedőt, az örülhetett, mert újra láthatta őket, szerintem mindet megismételték ebben az éjszakai blokkban. Az eredeti ötletet Jimmy Fallon Tonight Show-jában láthattuk, de örülök, hogy átvették.

 

db9d9786a1b9a7b9527674d86831cb2a.pngZenebutik

10:00-16:00 Szilveszteri élő kívánságműsor
Ahogy az elmúlt években, így idén is 6 órás élő műsor várta a Zenebutik nappali nézőit. 1-1 előadó énekelt, majd kisebb beszélgetést láthattunk velük, illetve volt betelefonálás is, egy ilyen telefonos beszélgetést én is elcsíptem: egy néző Nótár Mary számát kérte volna, de az nem volt, így a Zaporozsec zenekar dalát ajánlották neki. Na, ez így már nem kívánságműsor, ráadásul még a stílus is tök más :D
Mindenesetre, a műsor maga egy üde színfolt, főleg a mulatós zene rajongóinak. Én nem tartozom ebbe a csoportba, de természetesen vannak azok a dalok, amik tetszenek, úgyhogy nem is "utasítom el" a stílust. Ami nekem nagyon tetszett, hogy idén is volt egy, szinte egész napos élő műsor, sok könnyed beszélgetéssel.
Egy emlékezetes momentum, amit pont elcsíptem: Fásy Ádámmal beszélgettek telefonon, aki megkérdezte a műsorvezetőket, hogy ismerik-e, amit énekelni fog, és beénekelte az aktuálisan népszerű mulatós-átiratot, amit jelenleg szinte mindenki hallott már az országban (és az esti RTL Híradóban is elhangzott):
"Piros lett a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra..."

20:00 Táncra fel!
Ez a műsort sajnos rossz csatornán sugározzák. Számomra teljesen világos, hogy nem egy olyan csatornán a helye, ami látszólag főleg mulatós zenével foglalkozik. Oké, lehet, hogy helytelen a kijelentés, hiszen ismétlik pl. Az ének iskoláját is, node szerintem az általános vélekedés szerint a Zenebutik a Muzsika TV és a Sláger TV vonulatába tartozik, és ezzel nincs is semmi baj. Így viszont szerintem egy jelentős közönségtől elvették ezt a műsort, amelynek jobb helye lenne a TV2-n kora esti időpontban. Hajnalban ugyan megismételte a TV2, de szerintem kevesen vannak, akik akkor még ébren voltak és tévéztek.
Pedig a műsor egész jó, bár számomra lassan indult be, de egy idő elkaptam a hangulatát. Jópofa, nem pörgős (mint a sima Activity), és akár vicces is tud lenni. Arról van szó ugye, hogy el kell mutogatni a versenyzőknek 1-1 magyar slágert, és közben elvileg táncolni kell (na ez a része nagyjából ki is marad nekik). Először csak a játékos hallja a zenét, aztán félúton a nézőknek is bejátsszák, majd végül a "zsűri", azaz a többi játékkos is meghallja, miután már bemondták a megfejtést. Az egy kicsit hosszúnak tűnik, amikor a többiek nagyon hamar rájönnek a megfejtésre, de ki kell várni, amíg elmutogatja az egész számot (illetve azt a pár percet, ami jut belőle).


Egy részeg fazon a kezed után NYÚL :) (kép: TV2 - rögzített felvételből)

Akiben nagyon kellemeset csalódtam, az Kamarás Iván, akiről eddig nem is tudtam, hogy ilyen önfeledten tud bolondozni és komédiázni. Bár, ha belegondolok, a Mintaapák c. sorozatból láttam pár részt, és ott is vicces figurát játszott.
A műsor díszlete, színvilága kellemes, egyedül a főcímzene nem illik oda, ami egy mulatós diszkós zene, holott az elmutogatott számok örökzöd pop-rock slágerek. Más főcímmel simán mehetne a TV2-re mondjuk szombat esténként 19:00-ra.
80%

 

Sport1

A Sport1 újra készült egy különkiadással kibeszélős műsorukból, a Heti Helyzetből. A korábbi években is volt már erre példa, most játékosan oldották meg.

20:00 Heti Helyzet
A műsorban két csapat vetélkedett egymással: a sportolókból lett sportriporterekből álló HIKOMAT (azaz a Csisztu Zsuzsa - Wéber Gábor páros) és a sportolókból álló TITIKAKA (azaz a Nagy Tímea - Kálnoki Kis Attila páros). Láthattunk kézilabda kapura dobást (erősségi verseny), snowboard kinect videojáték versenyt, és egyéb játékokat.

 

m5.pngM5

Az M5 ezúttal sem adott új műsort, leszámítva a napi betelefonálós kvízjátékukat, illetve én elsőre azt gondoltam, a Badár-portré is új, de kiderült, hogy nem:

18:30 Ön is tudja?
Az élő telefonos játékok nagyon tetszettek gyerekkoromban is, így örülök, hogy ennek a műsornak is van december 31-ei része. Ezúttal nem Gaskó Balázs vezette, vele kapcsolatban pedig mindig szeretem figyelni, mennyit segít a játékosoknak, szinte löki őket a helyes megfejtés felé, legalábbis az első néhány kérdésnél. :)

19:02 Ez itt a kérdés portré
Ezúttal Badár Sándorral láthattunk beszélgetést, mesélt az életéről, korábbi munkákról, a vasutasságról. Riportot láthattunk pályatársaival, Horváth Jánossal, Szőke Andrással és Aranyosi Péterrel is. A műsor végén jöttem rá, hogy ez ismétlés volt :D - úgyhogy nem is adok értékelést. Azt viszont elmondhatom, hogy érdekes a műsor, de az időpont nem jó hozzá, korábban kellene leadni az ilyen mélyinterjúkat, még délután, ebben az idősávban pedig inkább egy előadás részletet néztem volna szívesen Badártól.

 

m2.pngM2

Az M2 napközben a gyermekeknek szól, este pedig azoknak, akik a kortárs magyar hangszeres pop-rock zenét kedvelik. Kérdés, hogy szilveszterkor ők a képernyők előtt vannak-e, illetve akkor is ilyen műsorokat akarnak-e látni? A biztonság kedvéért csupa ismétlés ment le, de szerencsére a műsorok között jelentkezett egy meglepetés beszélgetés-csokor a csatorna műsorvezetőivel (Friss Szilveszter). Vicces lett volna, ha napközben pedig a rajzfilmfigurákkal vannak ilyen beszélgetések:
- Micimackó még több mézet szeretne az új évben
- Bing nyuszi tavaly nagyon megijedt a tűzijáték hangjától, de gondozója, Flop idén új fülvédőt ad neki
- Szófia hercegnő már nagyon készül az esti fogadásra, amelyet a királyságban tartanak
- Dr. Plüssi nem tart attól, hogy újév hajnalán bármelyik plüssjátéka túl sok pezsgőt iszik
- Károly bácsi büszkén meséli: Frakk idén is elűzte a szomszédságból a petárdázni próbáló nagyfiúkat

20:07 Az A38 Akusztik
Beatrice (2020 - ism.) (61')

21:07 Friss Szilveszter 1. (6')
A műsorok között jelentkezett ez a pár perces plusz, amit a nyomtatott műsorújságokban nem is jeleztek előre. Az M2 műsorvezetői beszéltek a 2021-es évről, és hogy mit várnak 2022-ről. Szerintem többet ért, mint a sok best of-válogatás. Bár én nem ismerem őket (Lolát kivéve), ezért nekem nem sokat mondott a műsor, de dícséretes, hogy van ilyen. A többi csatorna is készülhetne ilyenekkel.

21:20 A38 BESZTOF (52')

22:12 Friss Szilveszter 2. (6')

22:24 Én vagyok Te! - Szilveszter 2021 (81')
Az M2 zenés show-ja, amelyben a zenekarok egymás számait dolgozzák fel, ezúttal sajnos csak best-of adással jelentkezett, melyben az eddig elhangzott dalokat adták le újra. Reméltem, hogy legalább - a Sztárban Sztár szilveszteri műsoraihoz, vagy az Ezek megőrültek! 2009-es best of-jához hasonlóan - új konferálásokkal vezetik fel a műsorvezetők a dalokat. De ebből csak egy beköszönés és egy elköszönés lett. Így nekem már mezei ismétlő válogatás ez a műsor, ezért nem is adok rá értékelést.

23:45 Friss Szilveszter 3. (8')

23:53 Akusztik Miniprogram 2020 (4' - 2020)

0:00 Himnusz, Újévi köszöntő

0:10 Az A38 Akusztik
Marót Viki és a Nova Kultúr (62')

1:10 Az A38 Akusztik
Beatrice (61')

2:23 A38 BESZTOF (49')

3:12 Hullámhossz (11' + 13')
Portrésorozat (ism.)

3:38 Én vagyok Te! - Szilveszter 2021 (81')

 

duna_world.pngDuna World

A Duna World programja az ötlettelenség netovábbja, főleg a késő éjszakai (nóták utáni) blokk, ahol a tavaly szilveszterkor már megismételt tévéfilmet ismétlik újra... Még szerencse, hogy a Szenes Iván emlékműsor valamelyest tud újat nyújtani. De a többi nagyjából egy M3 csatorna programnak felel meg. Vajon akkor miért is kell az utóbbi is, ráadásul csak online nézhetően?

18:07 Gasztroangyal
(2015 - ism.)
Elvileg ez a rész különbözött a Duna TV-n ismételttől. Érdekes helyzet: 18:49-től 10 percen át mindkét Duna csatornán Gasztroangyalt láthattunk. Akkor már miért nem adtak egy új részt Borbás Marcsi szakácskönyvéből? Ha jól tudom, az a sorozat fut, nem fejeződött be. Vagy akár a Főmenü című, szintén gasztroműsornak egy különkiadását?

19:07 Szenes Iván Szilveszter 2021 (52' + 53')
A zseniális szövegíró örökzöld slágereivel búcsúztatta az óévet a Duna World csatorna. Hogy ez a műsor mennyiben különbözött az év közben (például december 30-án is) sugárzott részektől, azt nem tudom. Amennyiben tényleg egy 2021-es új koncert felvételeit láthattuk, akkor ez egy különlegesebb adás volt.
Fellépett az Apostol együttes, Balázs Péter, Bodrogi Enikő, Bodrogi Gyula, Csonka András, Gergely Róbert, Kocsis Tibor, Kökény Attila, Nyári Alíz, Nyári Károly, Opitz Barbi, Szacsvay László, Szenes Andrea, Voith Ági, Zalatnay Sarolta. Archív felvételen Szenes Ivánt is bejátszották.

21:00 Híradó

21:26 Különös Szilveszter - Vidám, zenés ó-év búcsúztató
Ez a műsor a Duna TV-n délután 3-kor már megismételt 2007-es Duna TV-kabaré. Humoros jelenetek (Balázs Péter, Tahi-Tóth László, Forgács Gábor, Mikó István, Straub Dezső...) és énekes produkciók váltották egymást. Ilyeneket kellene most is csinálni! Utoljára 2009-ben láthattunk hasonlót új szilveszteri műsorként a Duna TV-n.

22:28 Könnyű kis gyilkosság
"Ál-bűnügyi komédia"
Magyar tévéjáték (1967 - 89')

24:00 Himnusz, Újévi köszöntő

0:10 Nótacsokor (2004 - 31')

0:48 Nótacsokor (2001 - 38')

1:26 Húzzátok, cigányok! - Szilveszteri csárdások (1998 - 30')
Ezzel az előbbi három korábbi szilveszteri nótaműsorral jót cselekedett a Duna World. Szerintem ugyanis ebben a műsorsávban (de legalább az éjfél követő első negyed-félórában) a hagyományos vonós mulatós zene kell. Ezért nem értem soha - idén sem -, hogy miért nem tudja a Duna TV a Jó ebédhez szól a nóta című műsorának egy új epizódját ide pozícionálni. Ötletes szilveszteri címmel, pl. Boldog új évhez szól a nóta.

1:58 Könnyű kis gyilkosság
"Ál-bűnügyi komédia"
Magyar tévéjáték (1967 - 89')

3:28 A windsori víg nők
Magyar tévéfilm (1995 - 85')

4:53 Mókatár
2016-os ismétlés ismétlése. (5')

---

A tavalyi jobb volt?

nyil-fel.bmp

TV2 (végre hosszú új műsor!), M2 (az ismétlések közé most befért pár percnyi új beszélgetés), Life TV (a széteső Bréking helyett üdítő a változatos Frizbi), RTL II (kicsit hosszabb volt a NőComment!, és szerencsére ValóVilág sem volt idén), Zenebutik (idén egy plusz vetélkedőt is kaptunk tőlük)

nyil-koz.bmp Duna TV (tavaly ugyanezek az új műsorok voltak), Duna World (tavaly sem kaptunk tőlük többet), M5 (ugyanaz idén is), RTL Klub (csak a Híradó különkiadás stílusa változott), ATV (csak a jól bevált két műsor, de azok szuperek)

nyil-le.bmp

 Spektrum Home (tavaly belefért nekik egy két órás délelőtti talkshow, most semmi nem volt)

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr3816802524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása