régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter 2022 a tévében - 2 hónapos előrejelzés

2022. október 31. - Bali Wolf

Hihetetlen, de már csak két hónap van vissza a 2022-es évből, így aztán hamarosan itt a szilveszter is, amire a különböző csatornák már gőzerővel készülnek. Ezt mi sem mutatja jobban annál, minthogy több televízió is bejelentett több különkiadást az év utolsó napjára (ezeket később a szokásos "TV csatornák programja" cikkünkben részletesen is leírjuk), de persze a társszerzőink, vagyis a Média Klub, a ReklámInvázió és természetesen a Szilveszteriműsor íróinak fantáziája is erős volt, hogy mit adhatnának idén az adott csatornák szilveszteri programként. Ezekről alább írunk.

rtl_color_06_large.png RTL

Híradó különkiadás
Természetesen idén is számítunk az RTL-től valamilyen különleges Híradó blokkra. Az elmúlt években számos ötletet láttunk tőlük, A mi kis falunkba történő "kapcsolástól" kezdve a bűvészmutatványokig. Idén el tudnánk képzelni valamilyen, az elinduló RTL+ streaming szolgáltatást reklámozó riportot is, pl. valamelyik sorozat főszereplője karakterben válaszolna a kérdésekre. (A Jimmy sorozat kivételével persze, halálának évfordulója miatt nem lenne ildomos.)

Fókusz Plusz
2016 óta nem volt szilveszterkor Fókusz (Plusz) az RTL-en, szinte teljesen indokolatlanul. A magazin akkor nézettségben és tartalomban totálisan letarolta a TV2-ről búcsúzó Aktívot. Azóta azonban eltelt már hat év, és valahogy a magazin kiszorult az RTL elég szerény szilveszteri kínálatából, pedig ez a műsor jó alap lehetne egy jó szilveszteri hangulathoz (mint ahogy az RTL Híradó különkiadása is).

X-faktor – a LEGrosszabbak
Évek óta visszatérő ötletünk, hogy ha a TV2 csinál egy Sztárban Sztár különkiadást, akkor az RTL miért nem készít válogatást a legemlékezetesebb és legviccesebb pillanatokból. Nem fűzünk hozzá sok reményt, hogy idén lesz ilyen válogatás a csatornán, a remény viszont a tavalyi Bud Spencer – Terence Hill filmek bukása után megvan.

Gyertek Át!
Szeptemberben leforgatták az új Gyertek Át! évadot, amiről viszont nem tudni, hogy lineáris formában (azaz a TV-csatornán vetítve, és nem csak streamingen elérhetően) képernyőre kerül-e. A lehetőség így megvan arra, hogy idén legyen egy különleges epizód szilveszterkor is a Sebestyén Balázs által vezetett late-night showból.

A mi kis falunk
Idén karácsonyi különkiadással jelentkezik az ország lenépszerűbb sorozata, a Mi kis falunk, ami a csatorna közlése szerint valamikor az ünnepi időszakban kerül képernyőre. A különleges és megemlítendő ebben az, hogy mindez adhat egyfajta reményt a szilveszteri sugárzásra, mivel idén az óév utolsó napja – és a szenteste is – szombatra esik. Így a halvány esély megvan arra, hogy az RTL december 31-én adja majd a speciális részt.
Esetleg egy külön kis jelenetet, mint pár éve a Híradóban.

NőComment
2020 szilveszterének egyik nagy meglepetése volt az RTL II-es, négy órás NőComment!, ami tavaly is folytatódott, ezúttal egy egybefüggő, hat órás show-val, ami mellé egészen jó nézettség is dukált. Mondhatni ezek után már nem okoz akkora meglepetést, hogy 2022-ben, zsinórban már negyedik alkalommal jelentkezik (az első 2019-ben, még a Spektrum Home-on volt Ábel Anitával) szilveszteri különkiadással a show, melyet maga Liptai Claudia jelentett be még augusztus végén a műsorban. A műsorvezető ígérete szerint egyébként ebben az adásban visszatérnek azok a hölgyek, akikkel a korábbi évadokban találkozhattak a nézők.

Showder Klub
2008 óta már ez lehetne a 15. szilveszter, amelyen jelentkezik a Showder Klub, de valamiért soha nem kap ilyenkor új adást. Pedig kézenfekvő lenne. Az RTL Kettőn amúgy is lesz szilveszteri műsor a NőCommenttel, miért ne lehetnének közben Showder Klub blokkok? Akár 2-2 percben is. Ha a mostani évadot úgy forgatnák, hogy minden fellépő beszélne 2 külön percet szilveszter kapcsán, ami az eredeti részből ugyan kimaradna, de ilyenkor szuper adalék lenne és 1 tiszta óra játékidőt kitenne.

Tehetség első látásra
Mivel ettől a műsortól nagyobb nézettséget vártak, ezért az X-faktor elindulásakor levették a műsorról. Ha vannak leforgatott plusz részek, akár szilveszterkor el is süthetnék őket. 

d4908b467d512c2b5111a23d37109823.png TV2


Tények Plusz

Létezése óta minden évben jelentkezett szilveszteri különkiadással a Tények Plusz, és ezt a hagyományt nagy eséllyel idén sem fogják megszakítani. A műsor tavaly és tavalyelőtt is nem kis fölénnyel utasította maga mögé az RTL-es Különben dühbe jövünk-et, ami szintén reményt ad arra, hogy idén megint lesz szilveszteri bemelegítős magazin a TV2-n.

Szerencsekerék
2021 szilveszterének egyik óriási meglepetése volt a TV2-es, egész estés Szerencsekerék különkiadás, ami nem csak hogy jól sikerült, még nagyon nézett is volt (erről itt írtunk bővebben). Új évad biztosan lesz a műsorból, kérdés azonban, hogy újra lesz-e szilveszteri különkiadás. Mi biztosan meglepődnénk, ha a TV2 valamilyen ismétléssel töltené fel a műsor helyét szilveszterkor.

Zsákbamacska
Már mennek a hirdetések a TV2-n, melyben játékosokat keresnek a TV1-en 1994-ben indult, Rózsa György nevével fémjelzett játékshow felújításába. Annak idején kirívó volt a műsor az intellektuális vetélkedők, kvízműsorok között, hiszen nagyjából semmilyen szellemi teljesítményre nem volt szükség a nyeremények megszerzéséhez, minden pusztán a szerencsén múlott. Ebben a tekintetben abszolút megelőzte a korát, hiszen manapság már nagyítóval kell keresni a szellemi vetélkedőket, viszont a csak szerencsén múló játékok pl. az Áll az alku újra és újra bizonyítják az ilyen jellegű műsorok létjogosultságát. Lehet, hogy ez a show is szilveszterkor indul?

Sztárban Sztár leszek!
Szintén elmaradhatatlan darab a TV2-es szilveszterekből a Sztárban Sztár, amiből a covidos szilveszterkor különleges visszaemlékezésekkel és közös koccintással teli stúdiós változat készült. Tavaly viszont már csak Tilla maradt meg a műsorban, aki új felkonfokkal tette színesebbé a műsort. Kérdés, hogy idén is így lesz-e, vagy jön valami más. Korábban már jósoltuk, hogy az egész műsor elférne egy sokkal viccesebb, de rövidebb változatban is a képernyőn.

Zenebutik Szilveszter
Ha éjfél után, akkor a TV2-n biztosan Zenebutik szilveszter van, ez mostanra már hagyomány a csatornánál, 2016 óta egyetlen évet leszámítva minden évben volt mulatós egyveleg. 2020-ban ebből is teljesen új műsort készített a TV2, tavaly viszont már csak ismételtek fértek bele a showba. Hogy így lesz-e idén is, még nem tudni.

duna_tv_1.pngDuna


Fábry

Az RTL-es időkben csak nagyon elvétve láthattuk Fábry talkshow-ját szilveszterkor (egészben egyszer 2002-ben, rövid bevágásban pedig 2004-ben), de a Dunán az utóbbi években rendre visszatérő elem az óévbúcsúztatásnál. Nem feltétlenül a harsányan nevetős fajta műsor, hanem a kellemes "háttér" szokott lenni, bár ez a meghívott vendégeken is múlik.

Bagi-Nacsa Orfeuma
A másik biztos pont szokott lenni a Dunán a parodista páros, akik immár 10 éve mindig
megjelennek az év utolsó napján (csak 2015-ben nem voltak, illetve 2013-ban best of műsorral). Ilyenkor a műsoruk sem kabaréismétléseket összekötő paródiákból áll, hanem a bejátszásokban is ők szerepelnek. 

Csináljuk a fesztivált!
Az idei év legnagyobb sikere a köztévénél egyértelműen a Csináljuk a fesztivált! visszatérése volt, mely hamarosan a második évadával jelentkezik a Dunán. Így hát, ötlet szintjén biztosan megállná a helyét az a gondolat, hogy mi lenne, ha szilveszterkor hosszú évek után újra lenne különkiadás a showból.
Ezt megint csak azért is érdemes lesz figyelni, mert - mint már említettük - 2022-ben a szilveszter pont
szombatra esik, így aztán még az is képbe jöhet, hogy ekkor rendezik majd a második évad fináléját. Sőt, a közmédia közleményben be is jelentette, hogy 2022-ben a show két, különkiadással is jelentkezik. Ha tippelnünk kellene, ezek valószínűleg december 24-re és 31-re esnek majd.

SzerencseSzombat
Ha már szóba került, hogy szombaton lesz Szilveszter, kézenfekvő lenne a Luxor, lottó- és Joker sorsolások közös műsorát sem átrakni más napra. Az előző szombati szilveszteren sajnos így tettek. Pedig frappáns cím lehetne mondjuk a "SzerencseSzilveszter".

Magyarország szeretlek!
Idén a Duna TV-vel együtt megújult a Magyarország, szeretlek! is, amiből többször készült az elmúlt 10 évben szilveszteri kiadás, az új felállásban viszont még egy sem, így megnéznénk, milyen lenne egy szilveszteri kiadás Pindroch Csabával és a két csapatkapitánnyal, Miller Zoltánnal és Vágó Bernadettel.

Jó ebédhez szól a nóta
Régen hagyomány volt, hogy az újév első fél órájában hagyományos magyar nóta szólt a tévében. Sajnos több, mint 10 éve ez már abbamaradt, pedig itt ez a remek műsor, ami hosszában is pont megfelelő lenne. "Boldog új évhez szóljon a nóta!"

viasat3.pngViasat3

Észbontók
Idén novembertől jelentkezik új évaddal az Észbontók, ami könnyen hozhatja magával azt, hogy ezúttal nemcsak maratoni válogatás lenne a játékból, hanem mondjuk lehetne egy különleges, szilveszteri adás is, akár a két, eddigi műsorvezetővel, vagyis Kiss Ádámmal és Kovács Áronnal.

Brigi és Brúnó - 20 év múlva
Húsz év után újraindult a Viasaton Szabó Győző és Oroszlán Szonja sitcomja is, a Szeret, nem szeret (Brigi és Brúnó címen), ami szintén megállná a helyét a szilveszteri repertoárban, akár egy szimpla, akár egy hagyományos résszel is.

116ad7a08241bda2a0a72dd887ac091a.pngATV

AradiVarga show
Az AradiVarga show szilveszteri kiadása megint egy biztos pontnak tűnik a csatorna szilveszteri kínálatában. Bár a műsor korábban best of adással jelentkezett, 2020 óta szinte teljesen új műsort készítenek az év utolsó napjára, ami rendre az ATV aznap esti legnézettebb programja. Szintén nagy meglepetést okozna, ha nem kerülne képernyőre.

#Bochkor
A csatorna egyik biztos pontja szórakoztatás terén szilveszterkor a Bochkor Gábor talkshowja, amely eddig minden szilveszter este tök jól sikerült. Idén ősszel azonban nem került képernyőre a műsor, ami hatalmas űrt hagyna magával az ATV szilveszteri kínálatában, ha nem kerülne adásba. Szerencsére a csatorna már bejelentette a szilveszteri visszatérést!

Géniusz
Gundel Takács Gábor nagysikerű tudásalapú kvízműsora nagy sikerrel fut az ATV-n. A műsorvezető a Media1 podcastjében elárulta, hogy a szilveszteri különkiadásban ismert emberek lesznek a játékosok, köztük Sváby András.

És ez persze még nem minden. Az alakuló szilveszteri kínálatot - ahogy eddig is - idén is egy hónappal előbb már felvezetjük. November végétől ugyanis társszerzőink ismét egy többrészes cikksorozatban idézik vissza, hogy milyenek voltak a régi szilveszterek és milyenek lennének most. Emellett pedig hamarosan indul szilveszteri előrejelzésünk is, melyet folyamatosan frissítünk, ahogy a különböző csatornák bejelentik a műsorok pontos részleteit.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr1117962102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása