régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter a tévében 2023 - 2 hónapos előrejelzés

2023. október 31. - FoA

Hihetetlen, de már csak két hónap van vissza a 2023-es évből, így aztán hamarosan itt a szilveszter is, amire a különböző csatornák már gőzerővel készülnek. Bár még csak sejtéseink vannak arról, milyen műsorokkal szórakoztatnak a tévék idén (ezeket később a szokásos "TV csatornák programja" cikkünkben részletesen is leírjuk), de persze a társszerzőink, vagyis a Média Klub, a ReklámInvázió és természetesen a Szilveszteriműsor íróinak fantáziája most is erős volt, hogy mit adhatnának idén az adott csatornák szilveszteri programként. Ezekről alább írunk.

letoltes.png

rtl_color_06_large.pngRTL

Híradó Különkiadás

Ilyen mindig van az RTL kínálatában, vétek lenne most is kihagyni. Az utóbbi két évben egyébként újra visszanyerte régi „formáját” is az RTL Híradó szilveszteri kiadása, két éve Fluor Tomi, Ráskó Eszter és Lady Dömper vezette az adást, tavaly pedig a Magyarország Kedvenc Csatornája YouTube-csatorna két „sztárja”, Lengyel Tamás és Rainer-Micsinyei Nóra volt a műsorvezető.

Reméljük, idén is ehhez hasonló, jó és humoros duót (vagy triót) raknak össze a szerkesztők. Mi már kíváncsian várjuk.

Fókusz

2016 óta nem volt Fókusz szilveszterkor az RTL-en. Bár a csatorna lehetősége mindig is megvolt arra, hogy adjon egyfajta bulváros, bemelegítős szilveszteri magazint a szokásos Bud Spencer – Terence Hill maraton előtt, ezzel az utóbbi években nem élt.

Mi mindenesetre örülnénk, ha lenne idén újra Szilveszteri Fókusz, sok esélyt erre viszont nem látunk. Főleg azért, mert a szilveszter idén vasárnapra esik, akkor pedig nem szokott képernyőn lenni a magazin. Ugyanakkor, láttunk már a korábbiakban példát arra, hogy vasárnap is jelentkezett a Fókusz, ráadásul volt olyan, hogy Fókusz Slussz néven különleges adás is készült, szilveszter alkalmából (2000-ben).

Activity

Idén júniusban hosszú idő után visszatért az RTL-re az Activity, új formában. Bár nézettségben nem remekelt a játék, talán ha lennének még leforgatott adások, érdemes lenne az egyik viccesebbet elsütni szilveszterkor, hiszen ilyenkor sokkal fogékonyabbak a nézők egy kis alpári (?) humorra, mint egy hosszúra nyúlt, nyári estén.

A szomszéd tehene

Bár még nem jelentették be hivatalosan, Kolosi Péter néhány hónappal ezelőtt a SorozatWikinek azt mondta, lehet, hogy még idén elindul Kalamár Tamás új vígjátéksorozata is az RTL-en, ami a Szomszéd tehene címet viseli. Jó ötletnek tartanánk az év utolsó napján az indítást, feltéve, ha addig nem kezdődik el. Ez majd idővel kiderül.

The Voice

Még fut az RTL-en az új tehetségkutató, a The Voice, ami bár nem olyan vicces, mint az X-faktor, hangokban van annyira erős, hogy mondjuk éjfél után egy válogatást rakjanak a legjobb dalokból össze. Szerintünk működhet a dolog.

NőComment

2020 óta összesen három alkalommal jelentkezett új, csak szilveszterre készülő műsorral a NőComment. Mi nagyon szerettük, értékeléseinkben is mindig elég magas pontszámot kapott. A nézettség viszont nagy úr, a tavalyi szilveszter pedig ebből a szempontból nem sikerült jól a műsornak. Éppen ezért, idén ősszel nem is lesznek új részek.

nocommentszilveszterfull-0458.jpg

Ennek ellenére boldogok lennénk, ha megint lenne Szilveszteri NőComment, de jelen pillanatban erre túl sok esély nem mutatkozik. Aztán ha mégis lenne valami változás, a „TV csatornák programja” cikkben jelezni fogjuk.

Showder Klub

2008 óta már ez lehetne a 16. szilveszter, amelyen jelentkezik a Showder Klub, de valamiért soha nem kap ilyenkor új adást. Pedig kézenfekvő lenne. Ha a mostani évadot úgy forgatnák, hogy minden fellépő beszélne 2 külön percet szilveszter kapcsán, ami az eredeti részből ugyan kimaradna, de ilyenkor szuper adalék lenne és 1 tiszta óra játékidőt kitenne.

Best of válogatás (?)

Bár mi nem szeretjük az ismétlő műsorokat szilveszterkor, soha nem lehet kizárni annak a lehetőségét sem, hogy az adott csatorna megunja a gyenge nézettséget, és ahelyett, hogy komolyabb összeget fordítana a szilveszterre, inkább készít egy best of-válogatást.

Legutóbb 2006-ban volt egy ilyen próbálkozása az RTL-nek BUÉK 2007 címmel, amiben öt órán keresztül ismételték a csatorna elmúlt éveinek nézett műsorait. Volt külön Pasik-blokk, Legyen Ön is Milliomos, Gálvölgyi show, Kész Átverés, Győzike és Szombat esti láz is. Ha minden kötél szakad, lehet most is ilyen csinálni. Bár kérdéses, hogy ha a TV2 és a Duna TV megint olyan erős szilvesztert rak össze, mint tavaly, mekkora sikere lehet egy ilyen válogatásnak. Ráadásul, miből tudnának válogatni? Szórakoztató jellegű műsorokból maximum realityk és vetélkedők láthatóak manapság, az üdítő kivétel Showder Klub.

Sztárbox - Szilveszteri gála

Idén több mint 15 év után tér vissza az RTL-re a Sztárbox, amely az ősz egyik legnagyszabásúbb műsora lesz a csatornának. Ebből kifolyólag szerintünk a műsor megérdemelne egy exkluzív, szilveszteri különkiadást is igazán szórakoztató összecsapásokkal. Megnéznénk például ilyen mérkőzéseket: Kiszel Tünde vs. Bálint Antónia, Erős Antónia vs. Barabás Éva, VV Piroska vs. VV Reni, Szellő István vs. Rábai Balázs, Manuel vs. Byealex, Dombóvári István vs. Kiss Ádám. Természetesen az este végén lenne egy női és férfi győztes is.

A Mi kis falunk

Az elmúlt évek legsikeresebb hazai heti sorozata, A mi kis Falunk tavaly már kapott egy nagyon jól sikerült karácsonyi különkiadást és ezek után megérdemelne egy szilveszteri különkiadást is idén.

Ötletünk is van, hogy nézhetne ki az epizód története: a falusiak nagyban készülnek a szilveszteri mulatságra, de természetesen ez most sem megy tökéletesen. Laci ügyetlensége miatt, ugyanis nem mehetnek arra a helyre, ahová leszervezték a mulatságot, így új helyet kell keríteniük egy nap alatt. Ebben segítségére Erika siet, majd végül úgy döntenek, legyen Teca kocsmájában az óèv búcsúztató. A különkiadásban visszatérhetne Teca is, aki az éjfélkor úgy dönt újévi fogadalmában, hogy visszatér a faluba. Az este hangulatáért a két rendőr közös énekes műsora felelne, természetesen Pali bácsi és libája mellett. A közmunkások pedig jó szokásukhoz híven ismét nagyon leisszák magukat, ami nagy bonyodalmakat hoz.

d4908b467d512c2b5111a23d37109823.pngTV2


Tények Plusz

Korábban már a Fókusz esetében leírtuk, miért tartjuk aggályosnak, hogy idén jelentkeznek a magazinműsorok szilveszteri adással. A különbség a két esetben annyi, hogy a Tények Plusz 2019-es indulása óta minden évben jelentkezett szilveszteri adással, és a nézettség sem indokolja a pihentetést, minden évben többen nézték a műsort, mint Budékat.

Az mondjuk már más kérdés, mennyire tud szórakoztató lenni ugyanaz, minden évben: kik haltak meg, hogy ünneplik a TV2 sztárjai a szilvesztert, az év sztárválásai…stb.

Szerencsekerék

Idén nagyon sokat volt képernyőn a Szerencsekerék, vetélkedőt talán ilyen hosszan a Vágó-féle Legyen Ön is Milliomos óta nem láthattunk tévében, mint most Kasza Tibiéket. Ősszel pedig újított a műsor, ezúttal – pont úgy, mint a szilveszteri adásokban – három híresség játszik, hasonló szabályokkal, mint az eddigi két különkiadásban.

Ez persze még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy legyen szilveszterkor is Szerencsekerék, mi mégis úgy gondoljuk, ha nem változtatnak gyökeresen a szabályokon, értelmetlen lenne egy sokadik, mostanra már átlagosnak tekinthető műsort képernyőre tűzni.

Sztárban Sztár Leszek! – A javából

Elmaradhatatlan darab a TV2-es szilveszterekből a Sztárban Sztár, amiből a covidos szilveszterkor különleges visszaemlékezésekkel és közös koccintással teli stúdiós változat készült. Tavaly és tavalyelőtt viszont már csak Tilla maradt meg a műsorban, aki új felkonfokkal tette színesebbé a műsort. Kérdés, hogy idén is így lesz-e, vagy jön valami más. Korábban már jósoltuk, hogy az egész műsor elférne egy sokkal viccesebb, de rövidebb változatban is a képernyőn. Tavaly egyébként a műsor nézettsége is jelentősen csökkent, így érdemesebb lenne valami frappánsabb megoldással előrukkolni.

Zenebutik Szilveszter

Tavaly óriási meglepetésre a pont születésnapos Dáridót tűzte képernyőre a TV2 (és a Zenebutik is). Éppen ezért nem volt Zenebutik Szilveszter sem, amiből 2020-ban önálló műsort készített a csatorna, 2021-ben viszont már csak egy válogatásra futotta.

Mivel Lajcsi börtönben van, ezért nem tartjuk esélyesnek, hogy újra legyen Dáridó, így aztán marad a zenei válogatás, amit továbbra sem tartunk remek megoldásnak. De örülni fogunk annak, ha lesz, mert inkább néznénk egy új válogatást, mint egy százszor leadott filmet.

Zsákbamacska

A kilencvenes évek nagysikerű vetélkedőjének feltámasztása nagy sikernek bizonyult, meglepetésre még az eredeti műsorvezető, Rózsa György is levezényelhetett néhány adást, ez különösen nagy öröm volt a Szilveszteriműsor blognak is, a régi időkre emlékeztetett :) Még nincs hír arról, hogy mikor lesz második évad, de láttunk már évadon kívüli extra Szerencsekereket is szilveszterkor, így hát ez sincs kizárva.

Ki tudja, a népszerűséget kihasználva lehet, hogy idén szilveszterkor egy különkiadással tér vissza a műsor? Mi örülnénk neki.

Password 

A TV2 idén jelentette be, hogy hazánkban ők készítik el a Password magyar verzióját. A műsor már 1961 óta létezik, s több verzióban volt látható az évek során. Legutóbb 2022-ben tért vissza az NBC-n. Az első adás szerintünk nagyon passzolna a szilveszteri hangulathoz, főleg hogy a korábbi évek Szerencsekerék adásai is jól teljesítettek. A következő az ötletünk: az első adásban 2 két fős csapat csaphatna össze. Az egyik csapatban Till Attila és Majka lenne, míg a másikban Ördög Nóra és Lékai- Kiss Ramóna.

Mutasd a hangod!

A TV2 új zenés vetélkedője számos szórakoztató percet okozott a nézőknek az őszi évadban, akik meg is hálálták ezt, a műsor ugyanis egész jó nézettséggel ment, bár a sok hétvégi műsorváltozás közepette könnyű lett volna lemaradni róla. Ez a műsor pont szilveszterre való, így kézenfekvő választásnak tűnik. Esetleg 1-2 ismertebb arccal fel lehetne dobni, mármint olyan emberekkel, akiket ugyan ismerünk, de énekelni még nem hallhattuk őket nyilvánosan. 

duna_tv_1.pngDuna


Csináljuk a fesztivált!

Tavaly, nem túl nagy meglepetésre karácsonykor és szilveszterkor is jelentkezett új részekkel a Duna legsikeresebb showműsora, a Csináljuk a fesztivált! A műsor pedig nézettségben simán elverte a gyengélkedő RTL-t és TV2-t is. Már az is kiderült, hamarosan indul a show következő évada, amit mondhatni már követelnek a nézők. Ezzel együtt pedig azt is, hogy megint lesz szilveszteri adás. A „követeléshez” pedig mi is csak csatlakozni tudunk.

Magyarország, szeretlek!

Tavaly óriási meglepetésre nem volt se Fábry, se Magyarország, szeretlek! a Dunán szilveszter napján. Korábban viszont többször is volt, többségük jól is sikerült, és mivel idén szilveszter vasárnapra esik, érdemes lenne újra eljátszani a gondolattal, hogy újra legyen a Csináljuk a fesztivált mellett egy vetélkedő is a kínálatban.

Agytorna

Szeptemberben indult a nemzeti főadón egy új telefonos vetélkedő, ami az Agytorna címet viseli. Szerintünk ezt is fel lehetne turbózni szilveszterre, remek műsort lehetne belőle csinálni.

Fábry

Van „szórakoztató” jellegű műsora ezen felül is a köztévének. Itt van például Fábry, aki gyakorlatilag minden szilveszterkor jelentkezett új műsorral, tavaly viszont 29-én lement az évbúcsúztató adás. Ami nem is baj, mert Fábry mára egyáltalán nem csinál olyan „sírva röhögős” műsorokat, mint mondjuk az RTL-es időkben. Ráhangolódásnak viszont remek volt. Bár idén már 28-ára eshet a csütörtöki adás, ha lesz, így akkor már 4 nappal előre lehet hangolódni.

Bagi-Nacsa Szilvesztere

Tavaly nem kapott önálló műsort szilveszterkor a Bagi-Nacsa-páros. Az adást ezúttal szétszabdalták, ami egyrészt emészthetőbbé tette az inkább fárasztó paródiákat, másrészt pedig visszahozta az egész napos keretjátékot, ami egy borzasztóan nagy hiányossága volt az utóbbi húsz év szilvesztereinek.

Azt viszont ebben az esetben sem mondanánk, hogy szívesen néznénk szilveszter este hasonló műsort. A keretjáték ötlete viszont zseniális, érdemes lenne folytatni, csak egy kicsit több energiát kellene fektetni a projektbe.

Kabaré

Nincs szilveszter kabaré nélkül. Örülnénk annak, ha idén újra lenne valamilyen kabaréjellegű műsor (ezalatt nem a Bagi-Nacsa páros műsorait értve) a köztévén is, amiben ugyan akad közéleti utalás, de az ne propagandisztikus, hanem kellően humoros formában jelenjen meg. Volt erre már korábban is példa az lemúlt egy évtizedben is, ideje lenne ezt a jó szokást újra visszahozni.

Esetleg egy külön szerzői-előadói műsor is lehetne, akár egy stand-upos előadótól (akár Dumaszínház, akár Stand-up Brigád), akár egy idősebb generációból való humoristától (pl. Éles István, Bach Szilvia, Maksa Zoltán), akár egy egész társulattól, mint az éppen 1 éve megújult L'art pour l'art Légitársaság.

viasat3.pngViasat3

Észbontók

Bár azt még nem tudjuk, hogy idén is jelentkezik-e új évaddal az Észbontók, évek óta szerepel javaslataink között, hogy legyen egy, csak erre az alkalomra készülő szilveszteri kiadás is. Ezt mondjuk vezethetné a két eddigi műsorvezető vagyis Kiss Ádám és Kovács Áron, de még poénosabb lenne, ha ezúttal ők játszanának.

Dumaszínház

Idén szeptembertől a Viasatra költöztek a Dumaszínház előadásai, amiben a legnagyobb magyar stand-up comedysek önálló estjeit vetítik. Úgy gondoljuk, hogy egy önálló, friss adásnak szilvesztekor is helye lenne a csatornán, amit nemhogy javaslunk, de követelünk is. Ha mégsem így lesz, nagyon szomorúak leszünk.

Adom a napom!

Geszti Péter a kilencvenes években több szilveszteri műsort is készített az MTV-nek, ezekben már bizonyította, hogy ért a különkiadásokhoz is. Adom az évem? Nem lenne rossz! :)

116ad7a08241bda2a0a72dd887ac091a.pngATV

#Bochkor

A csatorna egyik biztos pontja szórakoztatás terén szilveszterkor a Bochkor Gábor talkshowja, amely eddig minden szilveszter este tök jól sikerült. Tavaly pont szilveszterkor tért vissza a műsor, most viszont úgy tűnik, már novembertől lesznek új részek. Reméljük, szilveszterre is jut majd belőle, főleg, hogy idén pont vasárnapra esik.

AradiVarga show

Az AradiVarga show szilveszteri kiadása megint egy biztos pontnak tűnik a csatorna szilveszteri kínálatában. Bár a műsor korábban best of-adással jelentkezett, 2020 óta szinte teljesen új műsort készítenek az év utolsó napjára, ami rendre az ATV aznap esti legnézettebb programja. Nagy meglepetést okozna, ha nem kerülne képernyőre.

A Géniusz

A tavalyi nagy siker után azon se lennénk meglepődve, ha új, szilveszteri résszel jelentkezne a Géniusz, aminek új évada szeptember elején indult és egészen december végéig tart. Szóval, mi várjuk :)

És ez persze még nem minden. Az alakuló szilveszteri kínálatot - ahogy eddig is - idén is egy hónappal előbb már felvezetjük. November végétől ugyanis társszerzőink ismét egy többrészes cikksorozatban idézik vissza, hogy milyenek voltak a régi szilveszterek és milyenek lennének most, a régiekhez hasonló összeállításokkal. Emellett pedig hamarosan indul szilveszteri előrejelzésünk is, melyet folyamatosan frissítünk, ahogy a különböző csatornák bejelentik a műsorok pontos részleteit. Érdemes lesz tehát most is minket követni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr118220851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varganiki 2023.10.31. 18:55:21

Az már 100% hogy az M5 idén is a Budapesti Operettszínház Szilveszteri gáláját fogja közvetíteni. A tavalyi évhez hasonlóan most is felveszik a délutáni előadást, amit majd az estivel egyidőbent lehet a tévében megnézni :)

gigabursch 2023.10.31. 21:18:03

Maksa OK, de Bach, meg Éles és a többiek...
Hadházi és Kőhalmi okés lehetne.
Ha akarnák...

Bali Wolf 2023.11.03. 08:03:20

@gigabursch: Kőhalmi már szerepelt (stand-uppal) szilveszteri műsorban, a 2016-os Fábryban. Persze az csak pár perc volt, lehet, hogy hosszabbat nem vállalna.
Hadházi is csak úgy szerepelt, hogy az egyik estjének Comedy Centralos premierje pont december 31-ére esett.
süti beállítások módosítása