régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter 2019 - Ezt láttam idén

Szomszédok, Szép város Kolozsvár, Család-barát...

2020. január 26. - Bali Wolf

YouTube

8:20 Tények helyett vélemények (időpont: Dumaszínház Facebook)
A Dumaszínház szilveszteri híradó-paródiája, Litkai Gergely és Kovács András Péter főszereplésével. A főcím és a videó címe alapján a TV2 Tények műsorát parodizálja, de a későbbi külső formai elemekben már máshogy néz ki. Az utómunkán még kellett volna dolgozni, pl. zenét alátenni. Így a forma szerintem nagyon levon az értékéből. Litkai szerintem továbbra sem jó színésznek, KAP jobban tetszett. A felvétel amúgy pörgős volt, 6 perc alatt le is ment. 50% (Videó itt.)

14:01 Áder Ibizán (időpont: Bödőcs Tibor Facebook)
Bödőcs Tibor ezúttal is készült videóval szilveszterre, újra politikai paródiával. Az előzmény: Ausztriában tört ki az Ibiza-botrány, ami miatt megbukott a kormány, előrehozott választásokat is tartottak. Áder-paródiának jó volt, igazából egy idegen közegben mozgó "fish out of water" figurának tűnt. Pár percben kellően pörgős volt, sok abszurd ötlet is volt, de ha jól tudom, pl. a bajuszvágás eredetiben megtörtént az osztrák politikussal. Nacsa Áder-paródiája a Dunán csak hangban volt jó, humorban gyatra; Bödőcsé viszont humorban sem volt rossz. 60%
(Videó itt.)

14:18 Napom Hetem - BÚÉK - Szilveszter Bakiparádé (időpont: Dombóvári István Facebook)
Dombóvári István tavaly ilyenkor még egy pilot adással jött ki ehhez a sorozathoz, azóta már lement a YT-on az első évad négy része is, érdekes műsor, a Heti Dörgés Villám Gézával-hoz tudnám hasonlítani. Szilveszterre egy rövid, másfél perces bakiparádét dobtak össze a műsorok felvételeiről. A hossza amúgy ennyinek pont elég volt, akár egy normál hosszúságú szilveszteri adás része is lehetett volna. Így csak egy kisebb promónak volt jó. Dombi szerencsére a #Bochkor vendége is volt az este, ott sokkal több/jobb volt. 20% (Videó itt.)

 

Facebook

13:40 Kiss Ádám
Kiss Ádám 12 perces montázzsal jelentkezett, melyet így foglalt össze: "Szokásos évvégi hülyeségek, mérföldkövek az idei évből, sohasem látott öltözői és hakniélet pillanatok, tapsok, meghajlások, szép emlékek, meg ilyesmik, egyetlen videóban! Csak Nektek! Enjooy! BUÉK!!!" A 12 perces videó amolyan vine-szerűen, pár másodpercenként váltakozóan villantott be eseményeket az évből, Kiss Ádám életéből. Voltak benne jó ötletek, poénok, de nekem a leghumorosabb dolgok inkább a mellékszereplőktől jöttek. A kamerával a színpadon meghajlásokat a végén már szédítőnek találtam. 60%
(Videó itt.)

 

duna_tv.pngDuna TV

A Duna TV idén is megbízhatóan szállította megmaradt szórakoztató műsorainak szilveszteri kiadását, illetve 1-2 meglepetés is akadt az összeállításban. A december 29-én leadott Hogy volt?! műsort nem válogattam be ide, abban régi kabarékról beszélgettek, illetve azon az estén adták le az év utolsó Magyarország, szeretlek! adását is, amelybe belepörgetve nem tűnt szilveszterhez igazítottnak, de persze lehet, hogy csak a sok díszítés hiánya miatt gondoltam így első pillantásra. :)

13:20 Ízőrzők - Újévi válogatás
A műsor korábbi adásaiból láthattunk válogatást, átkötésnek újévi mézeskalács szerencsemalacok voltak. Kora délután kellemes volt. (A betűtípusokon jócskán lehetne azért modernizálni, de nem akarok belekötni.) 70%

14:25 Család-barát szilveszter
Nagyon örültem ennek a műsornak. Végre újra a szilveszter délutánt is jól kihasználták, és egy nagyon kellemes hangulatú, remek műsort tettek le az asztalra. Sok vendéggel, változatos műfajokkal, és jó hangulattal! Aki műsorszámot adtak elő, utána egy-egy beszélgetésben is részt vettek.
A hat műsorvezető: Csalami V. Csaba, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Kolozsi Kilián, Novodomszky Éva, Rátonyi Kriszta, Somogyi Dia.
Szereplők, vendégek, műsorszámok: Bolyki Balázs és a B4 ("A Wonderful Time Up There"), Tógyer Gyula csárdagazda és Németh József chef, Iringó Táncstúdió Kék Csoport ("Bumpy Ride"), St. Martin ("Mindenki, minden"), Südi Iringó, Kolozsi Kilián és Csalami V. Csaba ("Azért vannak a jóbarátok"), Klitsie-Szabad Boglárka néprajzkutató (Rátonyi Krisztának jósolt a jövendőbelijéről), Old Boys ("Mambo Italiano"), Kőhalmi Ferenc bűvész-mókamester (bűvészkedett a gyerekeknek, valamint kliprészlete is volt - "Ferenc vagyok"), kisfilm a stábtagokról: Szabó Zsóka, Pokorny Antal, Bolega Gábor, Nagy Áron; Szekeres Adrien ("Ölelj át"), Rátonyi Kriszta Weöres Sándortól szavalt ("Újévi jókívánságok"), kutyás riport: Szegezdy János szerkesztő, Korda György és Balázs Klári ("Mamma Maria"), Márkus György pezsgő VB bíró, újévi köszöntő, montázs, buli.
A nap egyik, ha nem a legjobb műsora volt! 100%

18:45 Hogy volt?!
Idén a Hogy volt?! már a 3. szilveszteri adással jelentkezett (2010 és 2017 után). A szerkesztők ügyesen megoldották, hogy legyen némi változás: ezúttal ugyanis nem színészeket, vagy humoristákat hívtak, hanem énekeseket, zenészeket. Akik természetesen rengeteg szilveszteri hakni-élménnyel rendelkeznek, így rendesen tudtak sztorizgatni. Egy kis játékkal is megbolondították a műsormenetet: minden vendég egy cetlin megkapta egy másik vendég nevét, és el kellett képzelnie, hogy milyen lehet az illető újévi reggele.
Műsorvezető: Radványi Dorottya.
A vendégek: Bangó Margit, Dolly, Homonnay Zsolt, Janza Kata, Kovács Kati, Németh Alajos 90%

19:35 Bagi-Nacsa Orfeuma
A két parodista már a 3. típusú műsorával szerepel rendre a közmédia csatornáin. Ez annyiban tér el az előzőektől (Szálka, illetve A Bagi-Nacsa Show), hogy tulajdonképpen egy sima kabaré-válogatás, amelynek ők csak a keretjátékát adják. Szilveszterre azonban ezen is változtattak: ugyan a műsor kb. fele ezúttal is válogatás volt, de ezúttal a saját, korábbi műsoraikból válogattak. Ráadásul az új anyag is több volt a megszokottnál, kb. a műsor felét tette ki. Szórakoztatónak azonban sajnos csak kevésbé mondanám, hiszen az új anyag is rengeteg önismétlésből állt, főleg a politikai vonal, amit úgy, ahogy van, ki kellene hagyni a műsorból, annyira humortalan. Ami viszont tetszett: a Lagzi Lajcsi paródia, a Puzsér paródia, illetve a szerintem legjobb, a Szikora-Fenyő beszélgetés. Utóbbiban Fenyő szidta Szikorát, nyilvánvalóan karikatúraszerűen eljátszott figuraként. Bagi és Nacsa ilyenkor a legjobbak amúgy, ha egymás figuráit szidják (vagy figuraként a másik saját énjét). Meg persze a Szomszédokban, ami sajnos ezúttal nem volt. 30%

20:38 Fábry
A talkshow év végi adása nem volt különösebben különkiadás, de legalább ismét jó vendégsereget sikerült összetrombitálni. Fábry monológjai közül saját pécsi udvarlós élményei tetszettek a legjobban, Badár Tamás bűvész rövid előadása pedig vicces volt és jó trükkös. Ezúttal a fiatal stand-up generáció egyik tagja is képviseltette magát - Tóth Eduról van szó, aki azonban már a tavalyi szilveszteri Fábryban is fellépett. Persze örültem neki, de jobb lett volna olyan, aki még nem volt. Ráadásul 2016-ban Kőhalmi Zoltánt csak pár percet láthattuk, Edura viszont kb. negyed óra jutott. Ezt akár külön adásként is lehetett volna tálalni, jövőre úgy kérem! :) (és Fábrynál valaki mást) Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy szegény Edu annyira izzadt, hogy nem elég, hogy Fábry többször megtörölte a homlokát, de az ingének is mindkét hónalja tiszta víz volt, amit a rendező látványosan próbált nem mutatni: vagy oldalról láttuk Edut, vagy messziről, vagy a közeliken nagyon felemelve a kamerát, de még így is néha belátszott. Semmi baj, ez is kicsit vicces volt. 70%

22:00 Szép város Kolozsvár...
A tavalyi szilveszteren kimaradt a Szolnoki Szigligeti Színház hagyományos év végi műsora, helyette a nem kevésbé jó Thália Szilvesztert láthattuk. Ezúttal ismét a szolnokiak következtek, csak ezúttal a Kolozsvári Opera helyszínéről és utóbbi művészeivel együtt. Az operett, opera és musical műfajok kedvelőinek szerintem tökéletes választás volt a műsor, sőt, ezen a vonalon az este messze legjobb műsorát láthattuk. Persze az M5 ismételte pl. a Csárdáskirálynőt, de ugye ismétlésekkel nem foglalkozom, egy jó szilveszteri műsor mindig új. Illetve, ilyen változatos és profi, mint ez a zenekavalkád. 100%

Amit azonban megjegyeznék: ebben az idősávban régen kabaré volt, 1-1,5 órában. Ez a műfaj látványosan eltűnt, már a Sasfészek kabaré sem megy az ATV-n (pedig van utódja a Fészek Művészklubban). Pedig ebben az idősávban igenis lenne igény és lehetőség is egy év végi nagykabaréra. Vannak tehetséges színészek, komikusok, nagyon jó műsort össze lehetne állítani. A "szolnoki gálát" pedig vagy egy kicsit előbb sugározni (21 órától mondjuk), vagy talán inkább éjfél után, bár kérdés, hogy a célközönségnek az már nem lenne-e késői.

Éjfél után hiányoltam a Jó ebédhez szól a nóta különkiadását, ami pont passzolna oda, de a hagyományos nótaműsorokról mindig elfelejtkeznek az utóbbi időkben. Ilyen műfajban csak ismétlést láthattunk a Duna Worldön 19:25-kor, illetve 1:40-kor. A Duna World egyébként az (immár csak interneten működő) M3 helyett is ismételt: Gasztroangyalt 2015-ből, Üdítőt, ami a maga idejében is már ismétlő válogatás volt, Indul a bakterházat, valamint egy 2007-es műsort az akkori Duna TV-ről (Különös szilveszter).
Az M5-ön sugárzott, Sándor György-féle Humoriskola műsor amúgy nem az 1993 szilveszteri rész ismétlése volt, hanem egy másiké ugyanabból a sorozatból.

 

  ATV

Amikor megláttam, hogy nemcsak előszilveszteri maraton lesz a Dumakabaréból, hanem 31-én délután is lesz adás, megörültem, hogy végre jó időpontra kerül az új kabaré. De aztán kiderült, hogy nem lett igazam, hiszen a szilveszter délutáni Dumakabaré is csak egy válogatás volt. Így aztán az egyetlen teljesen új műsor a #Bochkor maradt, ami viszont legalább 31-én került vetítésre.

20:25 #Bochkor
(Ennek a műsornak egyelőre csak az utolsó fél óráját sikerült megnézni.)
Ahogy várható volt, ismét egy jó hangulatú, évértékelő jellegű, laza, humoros beszélgetést hoztak össze, ahonnan szerencsére ezúttal sem hiányzott Dombóvári István, aki a műsor végén egy rögtönzött jóslás-paródiát is csinált a 2020-as évre. Rajta kívül Szandi és Ganxsta Zolee is jelen volt, ők duettet is adtak elvileg(?), valamint Kabát Péter labdarúgó/realityszereplő.

21:53 AradiVarga SzilveszteriShow
A tavalyihoz hasonló volt Aradiék műsora is, azaz egy változatos best-of, amelyben megbújt egy új jelenet is, ami nagyot ütött. Az István, a király melós paródiájáról van szó, amelyről el kell mondanom, hogy minden ízében árasztotta a vicces lepukkantságot, nemcsak a dalszövegben, az előadásmódban, hanem néha a hangszerelésben (amikor átváltott mulatós "prosztó-diszkóra"), illetve az elnagyolt hátterekben is (az építkezés direkt rosszul összephotoshopolt hátterére jó volt rácsodálkozni, valamint a kocsmajelenet háttérképe, ami annyira elnagyolt volt, hogy Aradi gyakorlatilag az ajtókilincsig ért fel :D). Tök jó, hogy a vizuális részletekre is mennyire figyelnek, nagyon jól szórakoztunk! Ha teljesen új lett volna a műsor, akkor az este abszolút győztese. Így viszont, hogy megint nagyjából már látott jeleneteket kaptunk, egy tizest levonok. 90%

 

  Life TV

21:30 Szomszédok - 332. rész
Sokan csalódtak ebben az adásban, de szerintem ők félreértelmezték a koncepciót: a sorozat lezárásának 20. évfordulója alkalmából kaptunk egy teljesen korrekt visszaemlékezős műsort. Nem volt unalmas, az interjúrészleteket remekül váltogatták, ráadásul voltak meglepetések is: eddig nem látott bakikat (is) láttunk, illetve az anno Vámos Miklós Rögtön! című műsorában már leadott bakikat is ("A bőőőrkabát..." :)). Volt egy vicces montázs is, amelyben a Chuck Norris Sniper Skills videók stílusában Alma lőtt, valaki pedig - egy másik jelenetből bevágva - elvágódott.
Szerintem nagyon jó volt ez a 26 perc nosztalgia, de egy dolog nem tetszett: a nagyon gagyi, kb. 4 másodperc alatt összetákolt főcím, ami egy fényképre zoomolás volt... Nem volt méltó sem ehhez a félórához, sem a régi sorozathoz. Mennyi lett volna készíteni egy új felvételt a régi lakótelepről és árnyékolt Arial betűtípussal ráírni a címet? Plusz a színészek neveit ugyanígy kellett volna. Na mindegy, lehet, hogy ez csak nekem szúrt szemet. :) 90%

22:00 Nyugi, köztünk marad!
(Ezt a műsort egyelőre még nem sikerült megnézni.)
Játékos talk-show Szulák Andrea vezetésével. Három sztárvendég válaszol kérdésekre, közben olyan játékokat játszanak, mint pl. ki kell találniuk egyik társukról, hogy miként cselekedett egy történetben.
Vendégek: az OLD(S)COOL című műsor sztárjai: Bay Éva, Esztergályos Cecília, Karda Beáta

23:00 Női titkok Várkonyi Andinál
Ez a talkshow kicsit komoly volt erre a kései időpontra. Amúgy érdekes, mert az év végén elkövetkező számot vetés témája simán elbír egy szilveszteri műsort szerintem, eddig ez ritka volt (3 éve volt egy másik műsora Andinak, de az harsányabb volt ennél). A műsorban egy életvezetési tanácsadó férfi vendég is szerepelt, ha jól emlékszem, aki szintén érdekes és hasznos dolgokat mondott, jó tanácsokat, amiket meg lehet fogadni akár az új évre vonatkozóan is. Összegezve: komolyabb, de helyénvaló műsor volt, azonban az időpontja nem volt szerencsés, talán délután kellett volna leadni. 80%

   TV2

A TV2 az aktuális Tények Plusz műsorban összegezte egy kicsit az évet, valamint megúszásra játszva megismételt egy októberben már levetített válogatást, valamint egy új válogatást.

18:40 Tények Plusz
A bulvárhírek évzáró összegzését láthattuk a Tények Plusz december 31-ei adásában, botrányok, szakítások stb. Szerencsére szilveszterrel kapcsolatos témák is voltak, több TV2-közeli sztár beszélt arról, hogyan töltik az ünnepet, valamint a (kicsit lejjebb említett) Zenebutik 6 órás élő műsorának résztvevői is interjút adtak. Rákészülésnek jó volt a szilveszteri műsorra, kár, hogy ezen a csatornán ilyet már nem láthattunk, csak ismétlést. 60%

19:27 Sztárban Sztár NEM leszek!
Azaz a nemrég futott Sztárban Sztár leszek! című versenysorozat válogató adásaiból összevágott októberi műsor. Ismétlés, tehát nem értékelem. Annyit viszont elmondanék, hogy ebből a műsorból nagyon jó szilveszteri adást lehetett volna készíteni. A legkirívóbb indulók esetleg valami más dalt adtak volna elő, a bejutott versenyzők pedig egy-egy rendes új produkciót. A zsűri is dalra fakadhatott volna. Esetleg a Felszállott a páva szilveszteri kiadásaihoz hasonlóan egy riportműsort csinálhattak volna a döntő estéjén, amikor mindenki ott van.
Arról már nem is beszélve, hogy ezzel szépen kitöltötték a főműsoridőt, pedig adhattak volna Bakiparádét, Mintaapák különkiadást, vetélkedőt, paródiát, stb.
Amúgy maga a műsor érdekes volt, illetve mindig olyan, mint a benne szereplő emberek. Néha vicces, néha aranyos, néha kínos, néha meghökkentő. Annyit még elmondanék, hogy bármilyen rossz is egy produkció, szerintem beleénekelni felettébb illetlen dolog a zsűri részéről...

22:59-1:00 Szilveszteri Zenebutik 2019
Zenei válogatásműsor, ami szintén ismétlésekből állt, gondolom. Narrátor vagy műsorvezető ugyanis úgy tűnt, nincsen, legalábbis amikor én belenéztem, akkor nem volt.
Pedig az eredeti Zenebutik csatorna 6 órás élő szilveszteri műsort adott ezen a napon, melynek sok résztvevője volt, pl. Lagzi Lajcsi, Nótár Mary, Jolly, Fásy Ádám és Zsüliett; műsorvezetője pedig Joshi Bharat és Kárpáti Rebeka volt. Igaz, a kiadott műsorrendben erről sem volt szó.
Fura a TV2 műsorpolitikája, a főcsatornájukat ismétlésekkel árasztják el, a réteg kábelcsatornán pedig az egész napos (!) szilveszteri összeállítás részeként 6 órás élő műsorral készülnek, igaz, az is nappal volt, 10:00-16:00 között, az internetes műsorújságokban ennek ráadásul nem láttam előre hírét, csak odakapcsolva az EPG gomb segítségével a TV-n olvastam, hogy mi volt ez. Az utolsó fél órában kapcsoltam oda. Szerintem inkább a TV2-re kellett volna estére ez a műsor.

 

  Zenebutik 

A TV2 Csoport zenei csatornája idén is igazán kitett magáért. A Tények Pluszból derült ki számomra, hogy tavaly is adtak élő műsort. Ez idén is így volt, amit én véletlenül odakapcsolva vettem észre, mert az interneten előre nem olvastam róla, úgy emlékszem, nem ez volt kiírva.

10:00-16:00 Zenebutik Szilveszter - Élő kívánságműsor
Ahogy feljebb is írtam, a műsor igazi sztárparádé volt a műfaj kedvelőinek: Lagzi Lajcsi, Nótár Mary, Jolly, Fásy Ádám és Zsüliett; műsorvezetője pedig Joshi Bharat és Kárpáti Rebeka voltak. Beszélgetések és zenei produkciók váltották egymást elvileg, sajnos nem tudom, mi is volt még a műsorban.

Szerencsére a mulatós műfaj rajongóit rendesen kiszolgálja mind a három jelenlegi rájuk szabott tematikus tévéadó: mind a Zenebutik, mind a Sláger TV, mind a Muzsika TV különkiadásokkal készült szilveszterre. Ezeknek műsorrendjét az ezévi ajánló cikkemben olvashatjátok.

 

  RTL Klub

Az RTL természetesen idén is - zsinórban már negyedszer (!!!) - teljesen ugyanazokkal a filmekkel készült szilveszterre. Ez a nézettségi adatok és az én véleményem szerint sem fog változni a jövőben, úgyhogy a karácsonyi (éppen TV2-s) Reszkessetek, betörők! mellett már hagyományosnak tekinthetjük a szilveszteri "Dühbe jövünk-duót" is. (Persze a rajongók pontosan tudják, hogy csak a magyar cím hasonló, nem folytatásokról van itt szó.)

18:00 Híradó
Benne kb. 18:33 Szilveszter Pajkaszegen
Szerencsére másik szilveszteri hagyomány az RTL-nél az esti Híradó végén levő különkiadás-blokk, amelyben nem a szokásos műsorvezetőket láthatjuk, hanem helyettük néha színészeket, néha fura figurákat stb.
Ezúttal a sikersorozat A mi kis falunk promóciójaként(?) a forgatási helyszínre látogattak, egészen pontosan Teca kocsmája előtt adott interjút a három közmunkás figura, azaz Szifon (Debreczeny Csaba), Baki (Kerekes József) és a sorozatból hamarosan távozó Matyi (Molnár Áron). Az interjú végén még Pali bácsit (Dióssi Gábor) is láthattuk. A 2019-es év emlékezetes eseményeiről kérdezte a riporter a szereplőket, akik látszólag nem nagyon vannak képben azzal, hogy mi is történt a nagyvilágban. Jó kis 11 perces blokk volt, bár gyanítom, hogy a sorozat rajongóinak nem annyira tetszett, mert annak a formátumától különbözött. 80%

18:53 Különben dühbe jövünk
21:08 ...és megint dühbe jövünk
A filmek 100%-osak, de továbbra is azt mondom, hogy a Film+ lenne a helyük, ide pedig Showder Klub, Bakiparádé, Gálvölgyi-show, Gyertek át!, Sorozatszilveszter, X-faktor stb. kerülhetne, ahogy azt itt is fejtegettük a ReklámInvázió bloggal közösen.

0:03 Kulka János újévi köszöntője, és Koncz Zsuzsával közös Republic-feldolgozásuk (Szeretni valakit valamiért)
Ha már a Szomszédok visszatekintőt nem vállalta Kulka, de legalább csak bekerült a szilveszteri műsorba. Aki nem akarta a köztársasági elnök köszöntőjét hallgatni, annak alternatívát jelentett ez a program.

 

  Spektrum Home

A Spektrum Home a korábbi játék talkshow-jának, a Tesztbeszédnek maratoni ismétlésével készült, a teljes 1. évfolyam (azaz az eddigi összes rész) műsorra került.
Ezen kívül volt egy főműsoruk:

22:00-24:00 NŐComment!
Az Ábel Anita-vezette talkshow a korábbiakban közöltekkel ellentétben elvileg nem a december 29-ei adás ismétlése volt, hanem egy 2 órás új, szilveszteri különkiadás, ami rendkívül szimpatikus lépés :) A műsorból nagyon keveset láttam, egy zenés-beszélgetős este volt, azt viszont nem tudom, mennyire különbözött a szokásos részektől. 
A műsort Tóth Vera indította a Különös szilveszter című dallal, erről itt egy videót is láthattok.
Vendégek: Balázsovits Edit, Bódi Margó, Czutor Zoltán, Hadas Krisztina, Janza Kata, Király Linda, Király Viktor, Mujahid Zoltán, Pálmai Anna, Pirner Alma, Tóth Vera.
A hivatalos Facebook oldalon pozitív visszajelzéseket olvasni, biztos nagyon jó volt a műsor!


(Kép forrása: https://www.facebook.com/NoCommenttalkshow)

 

Nézettség

Külön a szilveszter estére vonatkozó cikket nem találtam, ezért különböző heti összesítő táblázatok alapján az alábbi toplistát tudtam összeállítani:

1. RTL Klub 18:00 Híradó 802.621
2. TV2 18:40 Tények Plusz 578.769
3. TV2 18:00 Tények 571.857
4. RTL Klub 18:53 Különben dühbe jövünk (olasz vígjáték) 505.761
5. RTL Klub 21:08 …és megint dühbe jövünk (olasz vígjáték) 479.164
6. RTL Klub 15:33 Nincs kettő négy nélkül (olasz vígjáték) 424.989
7. TV2 19:27 Sztárban sztár NEM leszek! (2019 - ism.) 355.156
8. ATV 21:53 Aradi-Varga Szilveszteri Show 285.592
9. TV2 22:59 Szilveszteri Zenebutik 284.572
10. RTL Klub 23:41 Az utaskísérő - Senkit nem hagy kielégítetlenül (amerikai vígjáték) 249.040
11. Duna TV 20:38 Fábry 238.703
12. ATV 19:26 Bajor kabaré (2009 - ism.) 238.559
13. Duna TV 22:00 Szép város Kolozsvár… 224.221
14. Comedy Central 22:50 Hadházi László: Tévélaci - 2. rész (2016 - ism.) 219.160

? 15. Duna TV 19:35 Bagi-Nacsa Orfeuma 213.495
? 16. TV2 15:20 Szahara (amerikai kalandfilm) 183.005
? 17. Duna TV 18:45 Hogy volt?! 162.593
? 18. Duna TV 16:05 A fekete város (magyar sorozat) 134.140
? 19. Duna TV 17:00 A gőz katedrálisai (francia dokumentumfilm) 70.852
? 20. Duna TV 18:00 Híradó 54.784

A helyezettek közé beékelődik valahol a 10. helyezett alatt a #Bochkor is, amelynek vasárnapi ismétlését 244.141-en látták, a keddi szilveszteri vetítést ezek szerint kevesebben. A 15. helytől pedig azért vannak a kérdőjelek, mert egyéb csatornák műsorai is közbeékelődhetnének, ha tudnám a pontos adatokat.

A következőek az észrevételeim:
- A Tények és az RTL Híradó nézői szépen lassan elpárologtak, de a Duna növelte jócskán nézettségét a Híradójáéhoz képest. Tehát ezek az emberek nem az ismétlésre (TV2) és a filmek ismétléseire (RTL) voltak kiváncsiak, hanem a szórakoztató könnyed ÚJ tartalmakat keresték.
- Hogy mennyire kellene éjfél előttre egy szilveszteri kabaréműsor, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Comedy Central éjfél előtti Hadházi-ismétlésének sikere.
- A kabaréműsorok hiányát és az erre való éhséget jól jelzi a 2009-es Bajor kabaré sokadik ismétlésének nézettsége (tavaly ugyanebben az időpontban ismételték egyébként)
- Az Aradi-Varga párost választották a legtöbben a szórakoztató műsorok nézői. Igazán megérdemelnénk mi rajongók egy teljesen új műsort is a párostól az év utolsó napján.
- Az RTL-en 23:40-kor kezdődő C-kategóriás (IMDb 4.4) vígjátéknak meglepő a nézettsége, de szerintem ez az éjfélnek és talán a beígért éjféli Kulka-féle újévi köszöntőnek is szólt.

 

A tavalyi jobb volt?

nyil-fel.bmpDuna TV
- idén a délutáni sávot is remekül kihasználták, az este műsorai is korábban kezdődtek, mint tavaly. Spektrum Home - a tavalyi Tesztbeszéd csak egy pont ekkorra eső epizód volt, most a NŐComment! különkiadással készült. TV2 - a rengeteg ismétlés helyett egy Tények Plusz és rengeteg ismétlés, hajszállal jobb lett. Life TV - tavaly semmi, most pedig 2 és fél órás szilveszteri műsor!

nyil-koz.bmp

RTL Klub - semmi változás, max az újévi köszöntő, de az elég rövid műsorszám volt. Zenebutik - tavaly is, idén is jó hosszú élő műsor.

nyil-le.bmpATV - ugyanúgy #Bochkor és AradiVarga, de a Dumakabaré már csak válogatás.

 

Összegezve: ezúttal is sok műsor bújt el a csatornákon. Ami azonban hiányzik:
- szilveszteri kabaréműsor (Telepódium, Showder Klub, Dumakabaré…)
- vetélkedő sztárokkal (Activity, Házaspárbaj, …)
- stúdiós kabaré (Szeszélyes évszakok, Ez+Az, ...)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr6815377634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása