régről és napjainkból

Szilveszteri műsorok

Szilveszteri műsorok

Szilveszter 2023 - Ezt láttam idén

Bodrogi köszöntője, Dumaszínház gála, KAP-Litkai Híradó...

2024. január 02. - Bali Wolf

Idén elsőre úgy tűnt, hogy megint belesüppedtek a csatornák a "jól megszokotton ne változtass" szokásába. Szerencsére volt pár újdonság, és a tavalyihoz kísértetiesen hasonlító műsorrendben azért megbújt pár különlegesség. Lássuk, milyen műsorok voltak idén, és én ezekből miket láttam! :)ezt_lattam_2023.png

December 29.

youtube_logo.jpgYouTube (Frizbi TV csatorna)

Beköltözve Hajdú Péterhez
A Life TV-től való távozása óta Hajdú mindkét saját vezetésű műsorát újraindította a YouTube-csatornáján. Míg a lineáris TV-csatornákon a Frizbi c. műsorának volt rendre szilveszteri különkiadása (sok kabaréval, ami nagyon jó ötlet volt), ezúttal a mélyinterjús produkcióját választotta év végére, egy különleges adással. Izgalmasnak ígérkezett, hiszen 1 helyett ezúttal 3 vendéget is várt. A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy tulajdonképpen Lakatos Márk volt a beszélgetőpartnere, majd a műsor kb. harmadánál megérkezett Járai Máté, a felénél pedig Gáspár Laci is.

bekoltozve.pngÖnfeledt karaoke: Járai Máté, Hajdú Péter, Gáspár Laci és háttal Lakatos Márk
(forrás: Frizbi TV YouTube-csatorna)

A Márkkal történő beszélgetés egyáltalán nem volt könnyed, avagy ünnepi, hiszen nagyon komoly témákról vitáztak, poénkodás nem nagyon volt. Én már nem is figyeltem, amikor Máté megérkezett, pedig akkor indult be a "szilveszteri buli", sokat játszottak, volt biliárd és karaoke is. A képek alapján jó volt a hangulat, bár valamelyest beárnyékolta, hogy közben derült ki: Gáspár Laci bankkártya adatait valaki ellopta és éppen költötte a pénzét.
Örülök, hogy Hajdú a streaming csatornáján sem felejtette el a szilvesztert, rá már évtizedek óta lehet számítani.

A műsor megtekinthető itt.

December 30.

duna_logo.pngDuna TV

17:01 Főmenü - Habos Főmenü (52')
Tavaly pont szilveszterre esett ennek a műsornak az év végi epizódja, most egy nappal előbbre, de az ünnepi hangulat nem maradt el, a pezsgő témája körül forogtak az ételek, amiket készítettek. A vendég Lőrik Tamás borász, a Törley márka menedzsere volt.

18:46 SzerencseSzombat (50')
Ha már a televízió (vagy a Szerencsejáték Zrt.) elfeledkezett róla, milyen különleges szilveszteri lottósorsolások voltak régen, és rendre elpakolja az év utolsó napjáról ezt a műsort, ha amaz véletlenül pont szombatra esne (lásd a 2022-es és 2016-os szilvesztereket), legalább az idei előszilveszteri részt sikerült kicsit különlegesebbre alkotni. 
A díszlet és az öltözékek is alkalomhoz illőek voltak, ami dícséretes, nekem jó alaphangulatot okozott. Ráadásul a retro érzés is megvolt, merthogy kézi húzás történt, az egyik műsorvezető, Harsányi Levente által.
A Luxor húzás alatt Szandival beszélgettek a műsorvezetők. Ezután Fenyő Miklós 2 számot énekelt élőben (Napfény a jégen; Újjé, itt az újév), illetve Szandival is elénekelte az 1990-es duettjüket: Lesz twist, igen. Ha már mindketten itt jártak. Jó volt látni!
90%

19:44 Fábry (74')
Fábry a kezdő humorbonbonok után hétköznapi problémáról beszélt, a Posta leépüléséről, az újságok eltűnéséről, érdekes volt. Anno a Rádiókabaré szilveszteri konferálása közben is tudott komoly lenni és akár fajsúlyos témákat is elővenni, pl. az 1998-asban, amikor a hajléktalanokról beszélt.
A gerendási TEK-sztori köré szőtt terjedelmes leírást is élvezet volt hallgatni, a sokrétű történetre pakolt "héjakat meghámozva" jutott el a végkifejletig, ahogy pl. Hofi is tette egykor.
A Dizájn Centerben ezúttal a Fővárosi Állatkert munkatársai jöttek el különböző egzotikus állatokkal. Ők nagyon cukik voltak, jó volt nézni. (Főleg a bagoly és a teve!)

fabry_1.jpgCuki teve (forrás: Facebook.com/FabryMost)

Az idei világbajnok vízilabdacsapatunk néhány tagjával következett interjú: Jansik Szilárd, Vámos Márton és a szövetségi kapitány Varga Zsolt.
Ezután Benedict Magic bűvész show. Vicces volt, amikor a teljesen üres kártyapakliból egy lapot kiválasztott Fábry, majd "ugyanezt" a teljesen üres lapot találta meg Benedict. :)

fabry.jpgNehogy meglesd az üres lapomat! (forrás: Facebook.com/FabryMost)

A finálét a Kiss Forever Band hozta el, akik a Kiss örök slágerével, az I Was Made For Lovin' You-val léptek fel, a végén egy rövid, de szuper tűzeffekttel.

A szilveszterről sajnos nem sok szó esett, csak a végefőcímnél játszották be az Ahogy lesz, úgy lesz c. dalt, amit tavaly előszilveszterkor még Fábry pezsgővel a kezében énekelt a közönséggel.

Ez így 30-ára jó is volt.

80%

duna_world_logo.png Duna World


22:07 és 23:00 Szenes Iván Szilveszter (52' és 52')
Ebbe csak bele-belepillantottam, ez alapján úgy tűnt, a szokásos színvonalat hozta. Sok sztár, rengeteg örökérvényű sláger, és vidámság. A közönségben több idősebb hölgyet is mutattak, akik tulajdonképpen buliztak, táncoltak. Volt is mire.

 

rtl_color_06_large_1.pngRTL

19:00 Fókusz Plusz
Téma: "Ez volt a legrémesebb év a világháború óta? Infláció, gigászi rezsiárak - tovább romlik a gazdasági helyzet? Hogyan lehet mindezt lelkileg feldolgozni?" (Forrás: rtlplusz.hu)
Ez alapján nem lehetett túl vidám ez a műsor, pedig régen az év végi Fókuszok még viccesek is tudtak lenni. De hát az RTL (szerintem) utálja a szilvesztert, nem foglalkoznak vele, csak filmekkel letudják az év végét. Csoda az is, hogy 31-én engedik a Híradóban a vicces blokkot.

Ami külön dühítő, hogy az RTL a saját szilveszter-ellenességét úgy erőlteti rá a nézőkre, hogy már a filmek műsorajánló szpotjában azt mondja: "A legújabb esztrádműsor? Ugyan! Engedjük már ezt el!" Hát kösz...

December 31.

youtube_logo.jpgBödőcs: Félreértés

Egy alig 1 perces animációs kisfilmet kaptunk Bödőcstől, új könyve egy részletével. A szinkronhangok: Mucsi Zoltán és Scherer Péter. Óriási!!! :D

A videó megtekinthető itt.

100%

duna_logo.pngDuna TV

12:54 Bagi-Nacsa Orfeuma (I. bejelentkezés)
A két parodista a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is a szilveszteri műsorokat konferálja fel, vidám jelenetekkel fűszerezve. Természetesen a délelőtti vallási műsorokból nem akartak viccet csinálni, ezért ezúttal kora délután kezdték a műsorfolyamot. Azt ugyan sajnálom, hogy ezután már csak este folytatódhatott a dolog, hiszen délután már jobbára csak 3 ismétlés maradt (egy Ízőrzők-válogatás és két film), de azért legalább a filmekhez - és Borbás Marcsi szakácskönyvéhez - lehetett volna még pluszban valamit tenni, de így is örülök, hogy legalább ennyit kaptunk.
Az első bejelentkezés a nótaműsor elé egy Kis Grofó paródiával indult, amelyben egy hagyományos nótaénekest, (Nacsa alakításában, talán Bokor János akart lenni) kidumál a képből az igazitól persze eltérően szemtelen Kis Grofó (Bagi), hogy aztán a háttérben levő igazi cigányzenekar kíséretével elénekelje A nézését meg a járását. Kár, hogy a dal indulásakor derült ki, hogy csak díszlet a zenekar, és az eredeti zenei alap ment, ráadásul az eredeti szöveggel is énekelte  Bagi, illetve csak elég sután tátogta, de lehet, hogy ez is poén volt. Már régebben is felemlegettem, hogy egy parodista, ha utánoz valakit, főleg egy szilveszteri műsorban, miért nem valami átírt szöveget énekel?
60%

12:58 Jó ebédhez szól a nóta (27')
A nótaműsor e heti jelentkezése Szabadszállásról történt, és szerencsére ezúttal tényleg rendesen jelezték is, hogy szilveszter van, mind a díszletben, mind szóban. Ezúttal egyébként cigánydalokat hallhattunk.
Fellépő művészek: Rigó Mónika, Rigó Jancsi, Rostás Tünde énekesnő.
A műsor végén megtudhattuk, hogy a Dankó Rádió kezdeményezésére sok-sok szavazat alapján megválasztották az év kedvenc magyar nótáját, ami az Akácos út lett. Mégsem ezzel, hanem a 3. helyezett Halljátok, cigányok c. dallal zárták az adást.

kep_2024-01-01_132802807.png

A műsorvezető Bényi Ildikó (Forrás: Mediaklikk oldal)

Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy ezt a műsort egy különkiadással éjfél utánra kellene tenni szilveszterkor. Ahogy a régi időkben. ("Boldog újévhez szól a nóta" címmel mondjuk.)

13:30 Hatoslottó sorsolás (5')
Az év vége alkalmából két számhúzás közben kicsit visszaemlékeztek az év hatoslottós eseményeire.

13:35 Ízőrzők - Újévi válogatás (30')
Úgy látszik, már hagyomány a Dunán, hogy újra és újra megismétlik szilveszterkor ezt az amúgy is válogatás epizódot...

14:08 Van, aki forrón szereti
Amerikai vígjáték (1959 - 116')
Ez a film sem először van terítéken szilveszterkor (sőt). Nagyon jó választás, nem véletlenül tartja az Amerikai Filmintézet a legjobb vígjátékok közül az első helyen.

16:06 Hyppolit, a lakáj
Magyar vígjáték (1931 - 75')
Ez pedig a mi fekete-fehér vígjáték klasszikusunk.

Kihagyott ziccer: Bagi-Nacsa miért nem utánozta kicsit Kabosékat a film előtt? Vagy talán nem tudják? Hívják akkor el Éles Istvánt, óriási lenne!

17:25 SzerencsePerc

17:26 Borbás Marcsi szakácskönyve (26')
Marcsi sült malacot készített, a végén pedig koccintottak.

17:56 Petőfi nyomában - A költő visszatér (3')
...avagy Vers mindenkinek. Petőfi Sándor A varróleány című 1845-ös versét Balázs Péter mondta el.

18:00 Híradó

18:43 Bagi-Nacsa Orfeuma (II. bejelentkezés)
Bényi Ildikót ezúttal is Nacsa játszotta el, egy frappáns poénnal, miszerint annyi Önök kérték műsor van már évközben, hogy a műsorvezetője már a stúdióban él. Ezután a párnájából kivett nézői levelekből mazsolázott.
70%

18:45 Önök kérték szilveszter! (52')
Ennek a műsornak tavaly sem, idén sem volt értelme szerintem. Egy sima zeneválogatás, tulajdonképpen konferálás nélkül, hiszen a műsorvezető csak a műsor elején és közepén konferálta fel előre a következő bejátszásokat. A díszlet szilveszteri, bár annyira mondjuk nem, mint a tavalyiban, de mindegy, mert úgysem csak ettől lenne ünnepi.
Legközelebb legyen akkor inkább egy kabaré top 10, valamilyen statisztika alapján mondják meg, hogy melyik jelenetet kérték a legtöbbször (talán Az óvszert?).
10%

19:49 Bagi-Nacsa Orfeuma (III. bejelentkezés)
Nacsa Bangó Margitot, Bagi pedig a 100 Tagú Cigányzenekar egyik tagját alakította, szerintem nem volt jó, nemigen volt benne poén, hangutánzás szinten sem ütötte meg a mércét.
10%

19:51 Dankó Gála (90')
A nótaműfaj szerelmeseinek ismét egy nívós gálaműsort nyújtott a Duna TV, ezúttal kevesebb fellépővel, mint tavaly, amikor a rádió 10. évfordulóját ünnepelték. Díjátadást is rendeztek közben. Hat kategóriában adták át a Dankó Rádió-díjakat. Az életműdíjat Bokor János nótaénekes kapta.

21:29 Bagi-Nacsa Orfeuma (IV. bejelentkezés)
Ezúttal a Csináljuk a fesztivált! teljes zsűrigárdáját alakították a parodisták, volt, akit meglepően jól: Bagi nagyon jól hozta Feke Pált szerintem. Volt néhány jó poén is, főleg Korda György szájába adva.
80%

21:36 Csináljuk a fesztivált!  (84' + 57')
Csak a háttérben futott nálunk néha ez a műsor, nem tűnt nagyon különlegesnek, és már tavaly is ment. Legközelebb valami mással, újdonsággal kellene előrukkolni, vagy ha már ez a műsor, akkor valami radikális változtatás kellene bele legalább szilveszterre. Szerintem az nem elég változatos, ha csak a fellépő művészek és a dalok változnak (és minimálisan a zsűri is). Attól még ugyanaz a formula: dal, dicsérés, még több dicsérés, újra egy dal és így tovább.

24:00 Himnusz. Újévi köszöntő

0:09-5:56 Újévi buli
Szokásos zeneválogatás. Mondjuk, ha valakinek, akkor a közmédiának van miből válogatni, az biztos!

Nos, a csatorna egész kínálatát tekintve kísértetiesen hasonlít a tavalyihoz a program. A műsorok sorrendje és tartalma is. Ez most még elmegy, de ha ezután sok évig rendszert csinálnak belőle, akkor már unalmassá is válhat. 
Nagyon jó ötlet, hogy a nap folyamán több kis bejátszást láthatunk, pl. az M5-ön az év eleji újévi koncert részleteit játszották vissza, de természetesen a Bagi-Nacsa poénoknak is örültem. Lehetne az Önök kértékhez írt ötletemet megcsinálni egész napos kis blokkokra osztva: Kabaréjelenetek Top 10. A legtöbbször ismételt, vagy nézők által legtöbbször kért kabaréjeleneteket az új műsorok közt elosztva ismételni. Valószínűleg sejtjük is, hogy melyek lennének ezek: Bodrogi Gyula kotonja, Máthé Erzsi Tombor Bözséje, Körmendi és Gálvölgyi Jánosok szemüvegei, A három nővér, illetve Alfonzó Csehov-paródiája is. Ezek mind közkedvelt jelenetek, amiket úgyis szívesen visszanéznénk, és nem lenne tömény ismétlés-cunami sem belőle, ha a műsorok közt elszórva vetítenék őket.

Az Önök kértéket ebben a látott zenés formában pedig szerintem nem kellene időkitöltőnek használni. Elfért volna igazán egy Magyarország, szeretlek! epizód is (úgyis vasárnap szokott lenni, mint ahogy az idei szilveszter is erre a napra esett), vagy valami más könnyed vetélkedő. Fábry műsora is elfért volna valahol, bár a tartalmát tekintve jó volt 30-ára is. Ha már Fábry: a Rádiókabaré vezetőjeként elintézhetné, hogy egy kis félórás tévéműsort láthassunk a szilveszteri kabaré felvételéről! Akár zanzásítva, akár úgy, ahogy 1994-ben tették, néhány jobb jelenetet kiválasztva. Az idei szilveszteri Rádiókabaré egyébként a Maksa Híradóval zárult, ami anno a tévében indult. Igazán folytatódhatna is, legalább szilveszterkor. Egy 10-15 perces zöld hátteres műsort nem hiszem, hogy nagy energia lenne készíteni. A szereplők biztosan szívesen megcsinálnák!

 

atv_logo.png ATV


Tavaly a legjobb kínálatot az ATV nyújtotta: volt vetélkedő ismert emberekkel (A Géniusz), volt vidám talkshow (#Bochkor) és igazi szilveszteri kabaré sok fellépővel (Aradi-Varga Show). Idén annyit újítottak, hogy elhagyták a vetélkedőt (sajnos), és helyette bekerült az amúgy is vasárnap 19:00-kor kezdődő Heti Napló aktuális epizódja.

19:00 Heti Napló Sváby Andrással
A naplósok próbálkoztak, szép bulis díszlet, mindenki eljött (Tvrtko videótelefonon Amerikából), még a narrátor hangot, Seszták Szabolcsot is láthattuk teljes egészében. Mégis kevésnek tűnt az egész, mondom ezt úgy, hogy a háttérben ment halkan. Sztorizások, emlékek a Napló életéből, valamennyi bejátszással, de ennél többet vártam. 2002-ben már volt egyszer Szilveszteri Napló, vicces bejátszásokkal (pl. amikor a Manchester Unitednak lőtt magyar gólnál elaléló Hajdú B. István ugyanezt a reakciót tanította másoknak). Valami ilyesmire számítottam ehelyett a beszélgetés helyett. Ugyanakkor a műsort követőknek biztosan érdekes volt, talán megtudtak olyan háttérinformációkat is, amelyeket szívesen hallottak.

heti_naplo_svaby_andrassal_szilveszteri_kulonkiadas_2_resz_mp4_snapshot_40_52_2024_01_02_11_42_09.jpg

(Forrás: YouTube, a műsor megtekinthető: 1. rész, 2. rész)

20:25 #Bochkor
Ez a műsor általában vidám szokott lenni, de most a szokásosnál is sokkal viccesebb volt, már persze amikor a téma engedte. A legtöbb Google-keresést elért sztárok, kütyük stb.-ről is volt szó, az elhunyt hírességekkel kapcsolatban nyilván nem vicceltek. Ugyanakkor amikor a párkapcsolati témáról esett szó, akkor újra elindult a Risztov-Bochkor adok-kapok, ami mindig vidám perceket tud szerezni. Németh Kristóf pedig szokásához híven amúgy is szinte mindent végignevet, jó nézni. Oroszlán Szonja cuki volt, kicsit naívnak tűnt, de ez jól jött le, Kabát Peti pedig hozta a butácska-hozzá nem értő karakterét - azt nem tudom, az életben ilyen-e, de ebben a műsorban ez vicces és szimpatikus.

bochkor_szilveszteri_kulonkiadas_2023_12_31_mp4_snapshot_00_45_47_2024_01_02_11_37_49.jpg

Bochkor "elszólta" magát, amikor Szonját arról kérdezte, hogy vajon az exei kijönnének-e egymással.
"Jó haverok lennénk?" (Forrás: #Bochkor YouTube-csatorna - a műsor a linken megtekinthető)

A műsor végén egy jó játékot is játszottak: "kalapból" kellett húzni bizonyos szövegeket, amiket fel kellett olvasni. Előtte választhatott mindenki, hogy "Jövőre kevesebbet" vagy "többet szeretnék..." felvezetéssel olvassa-e fel a soron következő kihúzott papírt. Ebből születtek nagyon vicces dolgok is, mi rengeteget nevettünk rajta!
100%

21:50 Aradi-Varga Show (120')
Aradi Tibor és Varga Ferenc József már sok éve a Rádiókabaré legnagyobb sztárjai, nem is véletlenül. Szinte már csak ők maradtak, akik a hagyományosabb, korábban megszokott stílusú kabaréval lépnek fel és nagyon jól is csinálják, sok remek karakterrel, nagyon jól megírt szövegekkel, szójátékokkal, éppen, ami kell. Az ATV-s műsorukban pedig néha-néha sztárvendégekkel együtt lépnek fel (vagy a vendégek szólóban). A tavalyi szilveszteri műsorukban annyi vendéget felvonultattak, hogy már-már hasonlított egy klasszikus szilveszteri kabaréhoz. Ebből időn sajnos kicsit visszavettek, de attól még az est szerintem legjobban várt műsorát tették le az asztalra. Csak így tovább! Szilveszteri kabaré kell! És ők ezt megbízhatóan hozzák is, mindannyiunk szerencséjére.
100%

tv2_logo_1.png TV2


A TV2 sem sokat változtatott a tavalyihoz képest, sőt, ők már 3 éve gyakorlatilag ugyanazt csinálják. Tények Plusz, Szerencsekerék, ismétlés/válogatás, Zenebutik. Holott lenne miből válogatni: Mutasd a hangod!Zsákbamacska, vagy akár az idén futott műsoraikból egy-egy remek paródia is készülhetett volna, akár a pont szilveszter előtt befejeződött aktuális A Farm VIP-ből, akár a Párharc, akár az amúgy is vicces A Nagy Ő-ből. Tessék, az ötletem: A Kis Ő. Főszerepben legyen egy vicces, és nem adonisz férfi, akiért versengenek a szereplő hölgyek (őket akár humoristák is alakíthatják), akik persze hazug bókokkal és tettekkel próbálkoznak. Mondjuk utóbbi akár az eredetire is igaz lehet, ki lát bele a szereplőkbe... :)

18:45 Tények Plusz
A szokásos év végi bulvár-összefoglaló, aki fogékony rá, annak biztos tetszett egyben látva az a sok minden, amit év közben hallhattunk a sztárokról, hírességekről.

19:50 Szerencsekerék
A szilveszteri különkiadás ezúttal jóval szerényebbre sikeredett, mint az előző években. Inkább hasonlított az ősszel látott néhány különkiadásra, amik Szerencsekerék VIP címen futottak hétvégente. Ezúttal sikerült egy, tulajdonképpen bulvárcsapatot összeállítani. G.w.M., akinek sosem ejtik jól a nevét, vagy nincs jól leírva, ezúttal nem úgy viselkedett, mint az első játékban, amelyben szerepelt. Ott visszatetszően nagyképűnek tűnt, ráadásul azért jutott el a végjátékba, mert egy civil játékosnak cserélnie kellett és vele cserélte el a milliókat. Abban a műsorban a rapper annyira unszimpatikus volt, hogy előítéletesen álltam a szilveszteri szerepléséhez, de szerencsére nem olyan volt, mint a korábbi műsorban. Hódi Pamela, az egyetlen idei hölgy játékos is jóval könnyedebb volt, jobb hangulatú, mint azok a műsorok, amikben eddig láttam. Gáspár Zsolti, a harmadik játékos (a kötelező vicces harmadik) pedig nem hazudtolta meg önmagát. Az viszont fura, hogy mennyire rájátszanak a beszédhibájára, mivel bizonyos szavakat nem úgy mond ki, ahogyan kéne, de megpróbálják kimondatni vele. Anno az Édes Élet c. reality showban volt egy jelenet, ahol a testvére, Győzike vitatkozik vele, hogy a kérdéses étel neve csevapcsicsa, nem bebapcsinya. Zsoltit amúgy így szeretjük, szerintem ettől ő jópofa. Mondjuk direkt nehezen kimondható feladványt adni neki, az már rájátszás erre, dehát ilyen egy műsor szerkesztése, gondolom. Anno Jáksó László is próbálta kimondatni Fekete Pákóval, hogy tücsök, meg pöttyöslabda. Lehet, hogy azt inkább nem kellett volna.
Egyszóval, idén szerényebb lett a Szerencsekerék is, zenei fellépők sem voltak benne, mint az előző szilvesztereken.
50%

21:50 Zsákbamacska - Sztárban Sztár különkiadás
Ez a műsor elsőre érdekes volt, jó sztárvendégekkel, szórakoztató játékot láttunk. Ez 2023 márciusában történt, de olyan sokan nézték, hogy a csatorna év végén főműsoridőben megismételte. Ezzel már az RTL Klub is bebukott 2006 szilveszterén, amikor a Legyen Ön is Milliomos! legnézettebb részét ismételték, de az emberek inkább a TV2-n nézték az új Sas kabarét és Mirigy Show-t. Szilveszterkor inkább valami újdonságot néztem volna én is, nem is érdekelt ez a műsor.
Csinálhattak volna inkább valami új különkiadást belőle, főleg, hogy az év utolsó napjaiban látott napvilágot a hír, hogy a játék mindkét műsorvezetője (Majka és Pápai Joci) otthagyja a TV2-t és az RTL-hez vándorolnak. Az új házigazdákat le lehetett volna leplezni, akár újfent kérhették volna Rózsa György segítségét, aki néhány epizódot levezetett az új évadban, a retró rajongók - köztük az én nagy örömömre!

22:45 - 0:30 Zenebutik Szilveszter
Ez a műsor nem azonos a Zenebutik csatornán nappal látott élő talkshow-val, amit 10:00 órától kezdve 6 órán át közvetítettek. Amaz a műfaj rajongóinak szerintem egy igazi csemege volt, sok előadó eljött, és a műsorvezetők, Sári Évi és Dredd Bíró Zsolt beszélgettek velük, majd mindenki elő is adott 1-1 számot.
Ebben a műsorban csak zenei produkciók voltak, inkább éjfél utánra lett volna való.

rtl_color_06_large_1.png RTL


Az ő szilveszteri programjuk már 7 éve azonos: a Híradóban egy vicces blokk, majd két szuper Bud Spencer-Terence Hill film, amelyeknek szerintem a Film+-on lenne a helyük. A főcsatornán vidám műsoroknak kellene váltaniuk egymást: Showder Klub, Fókusz különkiadás, Gyertek át!, Activity és így tovább. Idén készítettek egy szilveszteri műsort, de január elsejére száműzték, emögött nyilván nézettségi okok vannak. Gondolom, jobb egy várható nagyobb nézettséggel  kezdeni az évet, mint az előzőt úgy befejezni. Bővebben a január 1. résznél.

18:32 Híradó Extra (19')
Ebben az évben Litkai Gergely és Kovács András Péter ült be a híradó székeibe. Ők már csináltak hasonló paródiát 2019-ben is, a Tényeket utánozva.
Természetesen álhíreket mondtak, bár igazi eseményeket is belekevertek, néha kettőt összemostak eggyé. Voltak jó poénok és nem jók is. (A MÁV applikációt a Pokémon Go!-val összehozó hír volt a kedvencem.:)) Ötletes, amikor bevágnak bizonyos nyilatkozatokat, mintha az éppen aktuális álhírre válaszolna a nyilatkozó. Erről a Szuperbola/Parabola jutott eszembe.

szilveszteri_rtl_hirado_2023_mp4_snapshot_18_54_2024_01_02_11_34_10.jpg

Koccintásra fel! (Forrás: YouTube)

A beköszönés és az elköszönés viszont szerintem kicsit suta volt, de ettől eltekintve azért jó, hogy KAP és Litkai feltűnt a Híradóban. Kaphatnának jövőre is egy blokkot, vagy inkább egy saját műsort.
70%

19:00 Különben dühbe jövünk
Olasz vígjáték

21:20 ...és megint dühbe jövünk
Olasz vígjáték

24:00 Himnusz. Újévi köszöntő
Ezúttal Bodrogi Gyula beszélt, mondott jókívánságokat az új évre. Aranyos volt, jó volt látni!

0:15 A mi kis falunk - másképp
Ezt a baki-összeállítást már 2021. szeptemberében is vetítette az RTL. Jobban érdekelt volna az új szilveszteri epizód, ami január 1-re került.

 

m2_logo.pngM2 Petőfi


0:12 Akusztik Szilveszter (63')
A műsorban Sári Évi énekelt zenekari kísérettel, különféle slágereket. Tök jó, hogy itt gondoltak a szilveszterre, és egy új műsort készítettek ez alkalomból.

 

m4_logo.png M4 Sport


18:30 és 23:15 HOPPÁ 2023
Az év érdekesebb jeleneteit gyűjtötte össze a műsor különféle sportközvetítésekből. Belenéztem, vicces volt, de amikor hosszabb nyilatkozat-részletek következtek, akkor már elkapcsoltam. Sportrajongóknak gondolom, még élvezetesebb volt.

 

m5_logo.png M5


20:00 BÚÉK 2024 - Óévbúcsúztató szilveszteri gála
Idén is láthattuk a közvetítést az Operettszínház gálájáról. A délutáni előadást rögzítették, és vetítették le este, amikor amúgy a színházban élőben újra lement a gála, már másodszor.
Nagyon jó,hogy van ez a műsor, és szerintem jó helyen is van az M5 csatornán. Lehet, hogy a Dankó Gálát is inkább ide kellene tenni, bár kérdés, hogy akkor mit adna a Duna TV? (Nekem mondjuk sok ötletem lenne.)

Január 1.

viasat3_1.pngViasat 3


19:00 Dumaszínház 20 Röhögve kibírtuk! (190')
Na ilyennek képzelnék egy dumaszínházas szilveszteri kabarét! Talán mondjuk fele ekkora műsoridőben, és kevesebb humoristával, de ez így szuper jó volt. Egy-két részletet leszámítva, ami nem tetszett annyira (pl. az árnyjáték-paródia), egy változatos és vicces kavalkádot láthattunk a Dumaszínháztól. Minden szilveszteren kellene egy ilyet adniuk!!
Sokan csak erre az alkalomra készültek valami különleges számmal, pl. szerintem Kőhalmi Zoltán, Beliczai Balázs és Csenki Attila duettje új lehetett, valamint egyértelműen a Duma Swing triójának záródala is alkalomhoz íródott.
Bödőcs TIbor a helyszínen nem tudott részt venni, de egy vicces videót készített, melyben több kollégáját is remekül utánozta.
Az utánzásról jut eszembe, érdekes pillanat volt, amikor a leglassabb és leggyorsabb beszédű humoristák álltak egymás mellett (Hajdú Balázs és Tóth Edu). Edu egy ponton elkezdte parodizálni Hajdút, ezáltal normál sebességűre változott a hadaró beszédtempója. (Edu amúgy két szilveszteren is standupolt a Duna TV-n, Fábry műsoraiban, a 2019-esben és a 2020-asban is. A linkek az én cikkeimre mutatnak.)
100%

Sajnos szilveszter estéjén csak filmeket ismételt a Viasat 3, bár aki akkor nem tévézett, legalább elsején megnézhette ezt a szuper műsort. Az RTL-nek már 15 éve így kellene csinálnia a Showder Klubbal. Remélhetőleg ez a Viasaton sem csak egyszeri alkalom volt, hanem valamilyen új tartalomra máskor is összerittyenti a társulatot, vagy legalább egy részét.

rtl_color_06_large_1.pngRTL


19:45 A mi kis falunk szilveszter
Végre kaptunk egy szuper új szilveszteri műsort az RTL-től is, bár átcsúsztatták január 1-jére. Én a Dumaszínházat néztem a Viasat 3-on, így csak részleteket láttam ebből a filmből. A sztori szerint szilveszteri bulit akarnak tartani Pajkaszegen, ez alkalomból visszatért pl. Erika karaktere (Lovas Rozi). A buli sztárvendége a magát alakító Bebe volt, a fináléban a Különös szilvesztert énekelte a két szintetizátorozó rendőrt játszó Szabó Győzővel és Nagy Sanyival, valamint több szereplővel együtt, akik a különböző versszakoknál kapcsolódtak be a dalolásba. A legvégén visszaszámlálás, majd éjfélkor - spoiler - áramszünet. :)
Ebből a részből amúgy jó kis szilveszteri hagyomány lehetne az RTL-nél. Az osztrákok is rendre megismétlik az egyik klasszikus sorozatuk szilveszteri részét december 31-én este. Ha már a premier január 1-jén volt, akkor legalább az ismétléseit minden december 31-én megtarthatná a csatorna. Mondjuk a szilveszteri Híradó és az ...és megint dühbe jövünk aktuális ismétlése között, esetleg egy Fókusszal megtoldva, hogy kijöjjön az időkeret.

---

A tavalyi jobb volt?

nyil-fel.bmp

M2 (tavaly semmi új, most egy koncert), Viasat 3 (tavaly semmi, most legalább január 1-jén egy szuper kabaré), RTL Klub (a január 1-jei sorozatepizód miatt), 

nyil-koz.bmp Duna TV (szinte teljesen ugyanaz idén is), Duna World (ez is ugyanaz), Zenebutik (szerencsére a 6 órás élő műsor megmaradt), M5 (ugyanaz a gála)

nyil-le.bmp

ATV (a Géniusz hiányát meg lehetett érezni, de még így is az este legjobb felhozatal voltak), TV2 (a Sztárban Sztár ismétlés nem hiányzott, de ami maradt, az is szerényebb lett), RTL II (tavaly NőComment!, idén már semmi), 

---

Összegzés

A jó hír, hogy még mindig vannak szilveszteri műsorok. A rossz hír, hogy újdonságok nemigen jönnek, lustulnak a csatornák. Ha ugyanez lesz a következő évben is, akkor legalább a beltartalmon változtathatnának valamicskét.

A bejegyzés trackback címe:

https://szilveszterimusor.blog.hu/api/trackback/id/tr4318292053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása